Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake

violeta - fotkavioleta, 13. mája 2022
Čučoriedkový cheesecake
Foto: violeta
30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Sušienkový základ:
250 g (Spekulatius)
80 g
Plnka:
500 g roztierateľný
500 g
3 ks
1 ks
3-4 PL
25 g (Gustin, Zlatý klas)
150 g čerstvé
Navrch:
 čerstvé
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Tortová forma má priemer 23 cm. Na dno formy zacviknem papier na pečenie a boky formy potriem maslom.

  2. 2

    Sušienky podrvím a zmiešam s rozpusteným maslom. Zmes rozložím na spodok a boky formy, popritláčam lyžicou. Dám schladiť.

  3. 3

    Mascarpone, tvaroh, vajcia, kukuričný škrob a cukor vymiešam do hladka. Pridám vymixované čučoriedky. Cukor si pridajte podľa chuti.

  4. 4

    Zmes nalejem na sušienkový základ a uhladím.

  5. 5

    Naplnenú formu obalím alobalom a vložím do plechu s vodou.

  6. 6

    Cheesecake pečiem 30-40 minút, v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175 °C. Potom ho vyberiem z vodného kúpeľa a nechám dôjsť, vo vypnutej rúre, približne hodinu. Vyberiem a nechám úplne vychladnúť, skladujem v chladničke. Pred podávaním vrch prizdobím čerstvým ovocím.

    Čučoriedkový cheesecake - obrázok 6

Diskusia k receptu

kucharka
Pekné, ako všetky tvoje recepty. Hádam v lete skúsim a dám vedieť, ale verím že bude dobrý, takéto veci chutia všetkým.

Ešte stále mám na čakačke tvoj japonský cheesecake… som nemožná! Veľakrát som sa už naň chystala … a nič. Ale musím to zmeniť! :-))
violeta
@kucharka (14.5.2022 08:41)

Ďakujem za milý komentár 😊❤️
Japonský cheesecake som už veľmi dávno nepiekla. Syn žil v tom čase v Japonsku, bolo mi akosi smutno, asi preto som sa zaujímala o ich gastronómiu 😅
Pozdravujem 😘




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia