Čučoriedkový cheesecake
Foto: violeta
30-40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Sušienkový základ: | |
250 g (Spekulatius) |
|
80 g |
|
Plnka: | |
500 g roztierateľný |
|
500 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
3-4 PL |
|
25 g (Gustin, Zlatý klas) |
|
150 g čerstvé |
|
Navrch: | |
čerstvé |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Tortová forma má priemer 23 cm. Na dno formy zacviknem papier na pečenie a boky formy potriem maslom.
- 2
Sušienky podrvím a zmiešam s rozpusteným maslom. Zmes rozložím na spodok a boky formy, popritláčam lyžicou. Dám schladiť.
- 3
Mascarpone, tvaroh, vajcia, kukuričný škrob a cukor vymiešam do hladka. Pridám vymixované čučoriedky. Cukor si pridajte podľa chuti.
- 4
Zmes nalejem na sušienkový základ a uhladím.
- 5
Naplnenú formu obalím alobalom a vložím do plechu s vodou.
- 6
Cheesecake pečiem 30-40 minút, v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175 °C. Potom ho vyberiem z vodného kúpeľa a nechám dôjsť, vo vypnutej rúre, približne hodinu. Vyberiem a nechám úplne vychladnúť, skladujem v chladničke. Pred podávaním vrch prizdobím čerstvým ovocím.
Tiež Čučoriedkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Páči sa mi aj, že v plnke nie je príliš veľa cukru🙌
Ešte stále mám na čakačke tvoj japonský cheesecake… som nemožná! Veľakrát som sa už naň chystala … a nič. Ale musím to zmeniť! :-))
Ďakujem za milý komentár 😊❤️
Japonský cheesecake som už veľmi dávno nepiekla. Syn žil v tom čase v Japonsku, bolo mi akosi smutno, asi preto som sa zaujímala o ich gastronómiu 😅
Pozdravujem 😘
ďakujem Andy ❤️ teším sa, že sa čoskoro znova stretneme 💃
aj tebe ďakujem, si skvelá kuchárka a cukrárka 👍😊