Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake
Autor receptu: violeta
Postup- Tortová forma má priemer 23 cm.
Na dno formy zacviknem papier na pečenie a boky formy potriem maslom.
- Sušienky podrvím a zmiešam s rozpusteným maslom.
Zmes rozložím na spodok a boky formy, popritláčam lyžicou. Dám schladiť.
- Mascarpone, tvaroh, vajcia, kukuričný škrob a cukor vymiešam do hladka. Pridám vymixované čučoriedky. Cukor si pridajte podľa chuti.
- Zmes nalejem na sušienkový základ a uhladím.
- Naplnenú formu obalím alobalom a vložím do plechu s vodou.
- Cheesecake pečiem 30-40 minút, v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175 °C. Potom ho vyberiem z vodného kúpeľa a nechám dôjsť, vo vypnutej rúre, približne hodinu.
Vyberiem a nechám úplne vychladnúť, skladujem v chladničke.
Pred podávaním vrch prizdobím čerstvým ovocím.
|