Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake

Autor receptu: violeta

30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Tortová forma má priemer 23 cm. Na dno formy zacviknem papier na pečenie a boky formy potriem maslom.
  2. Sušienky podrvím a zmiešam s rozpusteným maslom. Zmes rozložím na spodok a boky formy, popritláčam lyžicou. Dám schladiť.
  3. Mascarpone, tvaroh, vajcia, kukuričný škrob a cukor vymiešam do hladka. Pridám vymixované čučoriedky. Cukor si pridajte podľa chuti.
  4. Zmes nalejem na sušienkový základ a uhladím.
  5. Naplnenú formu obalím alobalom a vložím do plechu s vodou.
  6. Cheesecake pečiem 30-40 minút, v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175 °C. Potom ho vyberiem z vodného kúpeľa a nechám dôjsť, vo vypnutej rúre, približne hodinu. Vyberiem a nechám úplne vychladnúť, skladujem v chladničke. Pred podávaním vrch prizdobím čerstvým ovocím.