| 
	        
	        
	        Čučoriedkový cheesecake
	        Čučoriedkový cheesecakeAutor receptu: violeta PostupTortová forma má priemer 23 cm.
Na dno formy zacviknem papier na pečenie a boky formy potriem maslom.Sušienky podrvím a zmiešam s rozpusteným maslom.
Zmes rozložím na spodok a boky formy, popritláčam lyžicou. Dám schladiť.Mascarpone, tvaroh, vajcia, kukuričný škrob a cukor vymiešam do hladka. Pridám vymixované čučoriedky. Cukor si pridajte podľa chuti.Zmes nalejem na sušienkový základ a uhladím.Naplnenú formu obalím alobalom a vložím do plechu s vodou.
Cheesecake pečiem 30-40 minút, v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175 °C. Potom ho vyberiem z vodného kúpeľa a nechám dôjsť, vo vypnutej rúre, približne hodinu.
Vyberiem a nechám úplne vychladnúť, skladujem v chladničke.
Pred podávaním vrch prizdobím čerstvým ovocím.
 |