Foto: lubisthemple
Všetkým vrelo odporúčam :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame múku, maslo a cukor. Výsledná hmota by mala vyzerať ako hrubozrnný piesok. Pridáme kardamón a premišame. Nalejeme vodu a vypracujeme elastické cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme do chladničky na 30 minút.
-
2
Pripravíme si formu (vyložíme ju papierom na pečenie alebo ju namastíme a vysypeme múkou). Vychladené cesto rozvaľkáme. Formu položíme na cesto a dookola ju obrežeme asi jeden centimeter od okraja. Obrezané cesto vložíme na dno formy. Zvyšné cesto rozvaľkáme na dlhý pás, ktorý rozrežeme na dve časti. Vyložíme nimi okraje formy. Cesto popicháme vidličkou.
-
3
Zmiešame smotanu, cukor, vajce a vanilkovú esenciu. Čučoriedky nasypeme do pripravenej formy s cestom. Smotanov zmes nalejeme na čučoriedky.
-
4
Koláčik pečieme v rúre predhriatej na 180°C počas 40 minút. Pred podávaním ho necháme vychladnúť.
-
5
Podávame posypané práškovým cukrom alebo so šľahačkou.
s nou jablkovu tortu a rebarborovy paj ;-)
všetkým vám ďakujem za milé slová :)
@murgaska , ak nemáš kardamon, kľudne urob cesto bez neho :)