Čučoriedková torta SOS fotorecept

petravoska - fotkapetravoska, 19. marca 2011

Piekla som citrónovú tortu http://varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-citronova-torta-fotorecept/14814-recept.html, ale čo čert nechcel, keď som ju rozrezala zistila som, že v strede som ju nedopiekla. Keďže citrónová už Zobraziť celý popisPiekla som citrónovú tortu http://varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-citronova-torta-fotorecept/14814-recept.html, ale čo čert nechcel, keď som ju rozrezala zistila som, že v strede som ju nedopiekla. Keďže citrónová už bola sľúbená, tak som upiekla nový. Nedopečený ostal nedopečeným len v strede, tak som dostala nápad...

Suroviny

2 tégliky
1 téglik
1 bal.
1 bal.
na 0,5 l




Postup

  1. 1

    Pomocou pohára som odstránila nedopečený stred korpusu.

    Čučoriedková torta SOS (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prerezaný už bol.

    Čučoriedková torta SOS (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pohár som vrátila na miesto a povrch korpusu som posypala čučoriedkami z kompótu a poliala čiernoríbezľovým likérom. Podľa návodu som si pripravila z kompótovej šťavy želatínu a vyliala som ju na korpus. Želatína sa doňho vsiakla. Nechala som ju v chladničke stuhnúť.

    Čučoriedková torta SOS (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podľa návodu som si pripravila z kompótovej šťavy želatínu a vyliala som ju na korpus. Želatína sa doňho vsiakla. Nechala som ju v chladničke stuhnúť.

    Čučoriedková torta SOS (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na stuhnutú želatínu som natrela kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a citónovou kôrou a zakryla vrchnou časťou korpusu. Opäť som tortu vrátila do chladničky.

    Čučoriedková torta SOS (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec som zo stredu odstránila pohár a na tortu natrela šľahačku, ktorú som na dozdobenie posypala kandizovanou citrusovou kôrou.

    Čučoriedková torta SOS (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takže sa teším, že nakoniec všetko dobre dopadlo a torta sa spapala a veľmi chutila a určite sa dá pripraviť aj za menej dramatických okolností :)!

    Čučoriedková torta SOS (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

hubata
Jééj, ty si šikovná, to je dobre vymyslené: nenechala si sa zaskočiť aj keď hrozil malér. Tak to oceňujem.
petravoska
@http ://varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-citronova-torta-fotorecept/14814-recept.html, link na korpus na citrónovú tortu
ainy
super si to poriešila, asi by ma to nenapadlo
viera1
@petravoska ,čakala som,že Ti to vysvetlia šikovnejší,ja som samouk,tak skúsim :nájdi si ten recept,prilož šípku hore na lište nakoniec vety a stlač ľavé tlačítko .Celý riadok sa Ti zafarbí na modro,teraz klikni pravým tlačítkom a objaví sa tabuľka,kde je výber,tak klikni na :skopírovať.A potom to do textu dostaneš tak,že klikneš pravým tlačítkom a objaví sa výber :prilepiť a máš to.Keď sa Ti to podarí,budeš mať radosť ako ja.A to hovorím,že všetko je jednoduché,keď to vieš.Držím palce.
petravoska
joj, aka bola dobra... mnam, este si pridem po kusok :-D a najvacsim zadostucinenim by mal byt fakt, ze ju zjedol aj Radko, kedze citronovu okrem slahacky uplne odignoroval :-)))
jancusa
Ostala si u nas prihlasena... takze teraz to vyzera akoby si bola riadna schizofrenicka :-DDD ale hadam, to osatnym dojde, ze si si nepisala take chvaly sama na seba :-)
janger
No to je dobre :-)))! Aj ja som uz vydlabavala;-), ale toto je este lepsi napad. A aka je pekna a iste aj dobra!
danila
tomu sa hovorí - z núdze cnosť, je to pekné a inšpirujúce...
petravoska
dakujem vsetkym za ohlasy, som to ani necakala, skor som chcela povzbudit tych, co sa im to tiez stane, ze aj situacia na porazenie moze dopadnut dobre, len sa netreba hned vzdat :))) este raz vdaka
nessy
perfektne si sa vynašla. Ako vidíme, náhoda píše skvelé recepty... vďaka, že si sa podelila
evanaaa
Teda, nápad stál za to. Ja som si myslela, že si ten korpus - prepolený, dala ešte raz dopiecť, keďže bol na polovicu, skôr sa vrch ( to nedopečené) upiekol. ale ty si sa vynašla ináč. A s čučoriedkami, želatínou- to by som aj ja ochutnala.
cinkla
Hmm, vyzera chutnejsie ako niektora profi - torta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia