Foto: petravoska
Piekla som citrónovú tortu http://varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-citronova-torta-fotorecept/14814-recept.html, ale čo čert nechcel, keď som ju rozrezala zistila som, že v strede som ju nedopiekla. Keďže citrónová už Zobraziť celý popisPiekla som citrónovú tortu http://varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-citronova-torta-fotorecept/14814-recept.html, ale čo čert nechcel, keď som ju rozrezala zistila som, že v strede som ju nedopiekla. Keďže citrónová už bola sľúbená, tak som upiekla nový. Nedopečený ostal nedopečeným len v strede, tak som dostala nápad...
Postup
-
1
Pomocou pohára som odstránila nedopečený stred korpusu.
-
2
Prerezaný už bol.
-
3
Pohár som vrátila na miesto a povrch korpusu som posypala čučoriedkami z kompótu a poliala čiernoríbezľovým likérom. Podľa návodu som si pripravila z kompótovej šťavy želatínu a vyliala som ju na korpus. Želatína sa doňho vsiakla. Nechala som ju v chladničke stuhnúť.
-
4
Podľa návodu som si pripravila z kompótovej šťavy želatínu a vyliala som ju na korpus. Želatína sa doňho vsiakla. Nechala som ju v chladničke stuhnúť.
-
5
Na stuhnutú želatínu som natrela kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a citónovou kôrou a zakryla vrchnou časťou korpusu. Opäť som tortu vrátila do chladničky.
-
6
Nakoniec som zo stredu odstránila pohár a na tortu natrela šľahačku, ktorú som na dozdobenie posypala kandizovanou citrusovou kôrou.
-
7
Takže sa teším, že nakoniec všetko dobre dopadlo a torta sa spapala a veľmi chutila a určite sa dá pripraviť aj za menej dramatických okolností :)!
Diskusia k receptu