Čučoriedková torta SOS (fotorecept)

Autor receptu: petravoska

Piekla som citrónovú tortu http://varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-citronova-torta-fotorecept/14814-recept.html, ale čo čert nechcel, keď som ju rozrezala zistila som, že v strede som ju nedopiekla. Keďže citrónová už bola sľúbená, tak som upiekla nový. Nedopečený ostal nedopečeným len v strede, tak som dostala nápad...

Postup

  1. Pomocou pohára som odstránila nedopečený stred korpusu.
  2. Prerezaný už bol.
  3. Pohár som vrátila na miesto a povrch korpusu som posypala čučoriedkami z kompótu a poliala čiernoríbezľovým likérom. Podľa návodu som si pripravila z kompótovej šťavy želatínu a vyliala som ju na korpus. Želatína sa doňho vsiakla. Nechala som ju v chladničke stuhnúť.
  4. Podľa návodu som si pripravila z kompótovej šťavy želatínu a vyliala som ju na korpus. Želatína sa doňho vsiakla. Nechala som ju v chladničke stuhnúť.
  5. Na stuhnutú želatínu som natrela kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a citónovou kôrou a zakryla vrchnou časťou korpusu. Opäť som tortu vrátila do chladničky.
  6. Nakoniec som zo stredu odstránila pohár a na tortu natrela šľahačku, ktorú som na dozdobenie posypala kandizovanou citrusovou kôrou.
  7. Takže sa teším, že nakoniec všetko dobre dopadlo a torta sa spapala a veľmi chutila a určite sa dá pripraviť aj za menej dramatických okolností :)!