Foto: ailuj82
Osviežujúce a lahodné....
porcií
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
150 ml teplá |
|
150 ml |
|
230 g |
|
4 PL |
|
250 g |
|
1/2 balíčka |
|
700 ml |
|
2 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
na ozdobenie |
|
1-2 PL |
|
100-150 g |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom/230g/ a vlažnou vodou vyšľaháme do penista, pridáme olej, múku s práškom do pečiva. Premiešame a do misky odlejeme 1/2 cesta. Pridáme doň kakao. Plech vymastíme maslom a striedavo nalievame svetlé a kakaové cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 min.
- 2
Čučoriedkový kompót vylejeme do hrnca, pridáme zlaté klasy, rozmiešame a uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme asi 2 pl masla. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom /100-150g - podľa chuti/ a pridáme studenú čučoriedkovú kašu. Vyšľaháme.
- 3
Vychladnutú piškótu potrieme čučoriedkovým krémom a necháme stuhnúť aspoň 2 hod.
- 4
V mlieku necháme napučať želatínu a zohrejeme /max na 60°C/. Želatína sa musí rozpustiť! V studenom mlieku vyšľaháme práškovú šľahačku, pridáme kyslú smotanu a želatínové mlieko -mierne vychladnuté. Premiešame mixerom.
- 5
Zákusok pokrájame na štvorce a cukrárenským vreckom nanášame na vrch kopček želé šľahačky. Necháme stuhnúť a ozdobíme čokoládou...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Už tu bola diskusia o názvoch rcp, tak som chcela aj ja trochu zaujať :)
@abend - skús aj s čerstvou šľahačkou, ale opatrne, aby sa ti to nezrazilo...
Už tu bola diskusia o názvoch rcp, tak som chcela aj ja trochu zaujať :)
@abend - skús aj s čerstvou šľahačkou, ale opatrne, aby sa ti to nezrazilo...