Crinkles z gaštanového pyré
Foto: lemonova
Tento chutný jednoduchý receptík som náhodou objavila na YouTube. Keďže mám veľmi rada chuť gaštanového pyré, vyskúšala
som ho. Použila som ho celé Zobraziť celý popisTento chutný jednoduchý receptík som náhodou objavila na YouTube. Keďže mám veľmi rada chuť gaštanového pyré, vyskúšala
som ho. Použila som ho celé (na rozdiel od pôvodného receptu) a namiesto kakaa som pridala škoricu. Výsledok sa mi veľmi
páčil, tak môžete vyskúšať aj vy :-)
Zdroj: Pôvodný recept na YouTube
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
400 g |
|
150 g (izbovej teploty) |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
2 ks |
|
1 PL (alebo likér) |
|
podľa chuti (alebo kakao) |
|
Na obaľovanie: | |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie vypracujte na vláčne cesto. Ak sa vám bude zdať príliš mäkké, môžete pridať ešte lyžicu múky, ale nie je to nutné. Cesto dajte na chvíľku odležať do chladu.
- 2
Ideálne je cesto si odvážiť a rozpočítať na rovnako ťažké guľky. (Samozrejme, nemusíte to urobiť, ale takto sa vám crinkles upečú rovnomerne.) Ja som si ho rozrátala na 30 guliek, ale boli po upečené naozaj obrovské :-)
- 3
Každú guľku dobre vyvaľkajte v práškovom cukre a dajte piecť na plech vystlaný papierom na pečenie (treba ich klásť tak, aby mali priestor na zväčšenie objemu) pri teplote 170 °C na cca 14 - 15 minút.
Tiež crinkles:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu