Gaštanové crinkles
Crinkles z gaštanového pyré
Autor receptu: lemonova
Tento chutný jednoduchý receptík som náhodou objavila na YouTube. Keďže mám veľmi rada chuť gaštanového pyré, vyskúšala
som ho.* Použila som ho celé (na rozdiel od pôvodného receptu) a namiesto kakaa som pridala škoricu. Výsledok sa mi veľmi
páčil, tak môžete vyskúšať aj vy :-)
30 ks porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky ingrediencie vypracujte na vláčne cesto. Ak sa vám bude zdať príliš mäkké, môžete pridať ešte lyžicu múky, ale nie je to nutné. Cesto dajte na chvíľku odležať do chladu.
- Ideálne je cesto si odvážiť a rozpočítať na rovnako ťažké guľky. (Samozrejme, nemusíte to urobiť, ale takto sa vám crinkles upečú rovnomerne.) Ja som si ho rozrátala na 30 guliek, ale boli po upečené naozaj obrovské :-)
- Každú guľku dobre vyvaľkajte v práškovom cukre a dajte piecť na plech vystlaný papierom na pečenie (treba ich klásť tak, aby mali priestor na zväčšenie objemu) pri teplote 170 °C na cca 14 - 15 minút.