Gaštanové crinkles

Crinkles z gaštanového pyré

Autor receptu: lemonova

Tento chutný jednoduchý receptík som náhodou objavila na YouTube. Keďže mám veľmi rada chuť gaštanového pyré, vyskúšala som ho.* Použila som ho celé (na rozdiel od pôvodného receptu) a namiesto kakaa som pridala škoricu. Výsledok sa mi veľmi páčil, tak môžete vyskúšať aj vy :-)

30 ks
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie vypracujte na vláčne cesto. Ak sa vám bude zdať príliš mäkké, môžete pridať ešte lyžicu múky, ale nie je to nutné. Cesto dajte na chvíľku odležať do chladu.
  2. Ideálne je cesto si odvážiť a rozpočítať na rovnako ťažké guľky. (Samozrejme, nemusíte to urobiť, ale takto sa vám crinkles upečú rovnomerne.) Ja som si ho rozrátala na 30 guliek, ale boli po upečené naozaj obrovské :-)
  3. Každú guľku dobre vyvaľkajte v práškovom cukre a dajte piecť na plech vystlaný papierom na pečenie (treba ich klásť tak, aby mali priestor na zväčšenie objemu) pri teplote 170 °C na cca 14 - 15 minút.