Crème brûlée s citrónovým tymianom a bielou čokoládou
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave, 27. januára 2021
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave, 27. januára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Smotanu s cukrom zohrejeme, pridáme v rukách nadrvený citrónový tymian a necháme zakryté fóliou odstáť aspoň polhodinku.
- 2
Potom znova zohrejeme, zmesou zalejeme nalámanú bielu čokoládu, premiešame a pridáme žĺtky. Všetko scedíme cez sitko a nalejeme do keramických misiek. Dáme do rúry predhriatej na 95 stupňov na 50 minút.
- 3
Necháme vychladnúť, posypeme kryštálovým cukrom a ten opálime flambovacou pištoľou. Ak nemáme pištoľ, môžeme skaramelizovať cukor a krém ním poliať.
Tiež crème brûlée:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu