Consommé s hubovými haluškami

redakcia - fotkaredakcia, 28. augusta 2009
Consommé s hubovými haluškami
Foto: Pravda: Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
Halušky:
100 g
20 g
10 g
100 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso a keď je mäkké, pridáme koreňovú zeleninu, koreniny a soľ. Jemným sitkom zbierame usadeniny.

  2. 2

    Na šalotke speníme jemne nasekané dubáky, zachladíme. Rozmixujeme kuracie pečene, okoreníme zeleným korením, zmiešame s vychladnutými hubami a zľahka prisýpame krupicu na požadovanú hustotu.

  3. 3

    Ak chceme zachovať vývar číry, halušky uvaríme v extra vode a podávame.

Diskusia k receptu