Čokoládový závin
kuchár hotela Zátoka v Senci, 12. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
S maďarskými tónmi – hodí sa povedať na adresu pôvodnej gastronómie nášho regiónu. A tak sa v duchu babičkinho kulinárskeho trendu snažíme o návrat týchto chutných a pritom jednoduchých receptov.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto necháme rozmraziť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 – 3 mm. V zohriatom mlieku rozpustíme čokoládu a kakao. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
- 2
Žĺtky vyšľaháme s maslom, pridáme orechy, cukor a strúhanku. Čokoládovú zmes a tuhý sneh z bielkov spolu vymiešame a pridáme do žĺtkovo-maslovej zmesi. Na vyvaľkané cesto rovnomerne natrieme plnku a zavinieme.
- 3
Zvinuté cesto zľahka pretrieme štetcom namočeným vo vode. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C. Odporúčame obložiť štrúdľu suchými rožkami, aby nepadla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu