Čokoládový závin

Autor receptu: redakcia

S maďarskými tónmi – hodí sa povedať na adresu pôvodnej gastronómie nášho regiónu. A tak sa v duchu babičkinho kulinárskeho trendu snažíme o návrat týchto chutných a pritom jednoduchých receptov.

5
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Postup

  1. Lístkové cesto necháme rozmraziť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 – 3 mm. V zohriatom mlieku rozpustíme čokoládu a kakao. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  2. Žĺtky vyšľaháme s maslom, pridáme orechy, cukor a strúhanku. Čokoládovú zmes a tuhý sneh z bielkov spolu vymiešame a pridáme do žĺtkovo-maslovej zmesi. Na vyvaľkané cesto rovnomerne natrieme plnku a zavinieme.
  3. Zvinuté cesto zľahka pretrieme štetcom namočeným vo vode. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C. Odporúčame obložiť štrúdľu suchými rožkami, aby nepadla.