Čokoládový Oblíž prst
Foto: Laurisia
Trošku babravý zákusok ale kombinácia maslový čokoládový krém a sneh šľahaný nad parou je super.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Piškóta: Vyšľaháme 5 žĺtkov s 5 PL práškového cukru do peny. Pridáme vyšľahaný sneh z 5 bielkov, 3 PL hrubej múky a 3 PL kakaa. Pomaly jemne zamiešame. Pečieme na 160 °C asi 25 minút.
- 2
Uvaríme puding z 2 dl mlieka a 1 kakaového pudingu – asi 40 g myslím. Miešame občas do vychladnutia, aby neostali hrudky. Vyšľaháme 250 g masla a 125 g cukru a 50 g zmäknutej čokolády – alebo 20 g kakaa. Postupne zmiešame maslový krém s vychladnutým pudingom. Natrieme na piškótu.
- 3
Nad parou vyšľaháme 5 bielkov s 250 g práškového cukru a nanesieme na stuhnutý krém. Posypeme strúhanou čokoládou.
- 4
Posledne som ale robila tzv. taliansky sneh – vyšľahala som si 5 bielkov, postupne pridala asi 50 g práškového cukru a vyšľahala do tuha. Na sporáku som si nechala uvariť 200 g kryštálového cukru s asi 0,5 dl vody na teplotu 120 °C (použila som teplomer). Tento hustý sirup som pomaly prilievala do vyšľahaných bielkov a následne šľahala ešte niečo cez 10 minút. Natrela som na koláč a dala do chladničky.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekne si ho nakrájala :-)) !
Nápad se sněhem oceňuji, hlavně že to funguje a že sněh drží! Můžeš, prosím, doplnit rozměr plechu? Děkuji.
Laurisia v bode 4 doporučuje Taliansky sneh a ten sa nerobí nad parou... :o)