Čokoládový Oblíž prst

laurisia - fotkaLaurisia, 28. októbra 2018 20:47
Ďalšie recepty »

Čokoládový Oblíž prstFoto: Laurisia

Trošku babravý zákusok ale kombinácia maslový čokoládový krém a sneh šľahaný nad parou je super.

36
porcií
20 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

Piškóta:
5 ks
5 PL
3 PL
3 PL
Krém:
200 ml
40 g
250 g
125 g
50 g
Sneh:
5 ks
250 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Piškóta: Vyšľaháme 5 žĺtkov s 5 PL práškového cukru do peny. Pridáme vyšľahaný sneh z 5 bielkov, 3 PL hrubej múky a 3 PL kakaa. Pomaly jemne zamiešame. Pečieme na 160 °C asi 25 minút.

  2. 2

    Uvaríme puding z 2 dl mlieka a 1 kakaového pudingu – asi 40 g myslím. Miešame občas do vychladnutia, aby neostali hrudky. Vyšľaháme 250 g masla a 125 g cukru a 50 g zmäknutej čokolády – alebo 20 g kakaa. Postupne zmiešame maslový krém s vychladnutým pudingom. Natrieme na piškótu.

  3. 3

    Nad parou vyšľaháme 5 bielkov s 250 g práškového cukru a nanesieme na stuhnutý krém. Posypeme strúhanou čokoládou.

  4. 4

    Posledne som ale robila tzv. taliansky sneh – vyšľahala som si 5 bielkov, postupne pridala asi 50 g práškového cukru a vyšľahala do tuha. Na sporáku som si nechala uvariť 200 g kryštálového cukru s asi 0,5 dl vody na teplotu 120 °C (použila som teplomer). Tento hustý sirup som pomaly prilievala do vyšľahaných bielkov a následne šľahala ešte niečo cez 10 minút. Natrela som na koláč a dala do chladničky.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist