Čokoládový nákyp
Autor receptu: janozmyjavy
Toto jedlo mali radi moje deti.
4 porcie |
10 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme vodou a necháme odkapať. Dáme do hrnca zalejeme mliekom osolíme a za občasného miešania uvaríme do mäkka. Necháme ochladnúť.
- Do vychladnutej ryže vmiešame tri žĺtka asi tri lyžice rozpusteného masla a cukor a nastrúhanú čokoládu. Z bielka ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi.
- Zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Vrstvíme zmes s ovocím, ktoré môže byť aj zavarené. Ja mám najradžej kombináciu jahody s marhuľami. Navrch pokladieme vločky z ostatného masla a vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 stupňoch asi 40 min. Po ochladnutí posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou. Podávame aj so šťavou z kompótu.