Čokoládový nákyp

Autor receptu: janozmyjavy

Toto jedlo mali radi moje deti.

4
porcie
10 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu prepláchneme vodou a necháme odkapať. Dáme do hrnca zalejeme mliekom osolíme a za občasného miešania uvaríme do mäkka. Necháme ochladnúť.
  2. Do vychladnutej ryže vmiešame tri žĺtka asi tri lyžice rozpusteného masla a cukor a nastrúhanú čokoládu. Z bielka ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi.
  3. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Vrstvíme zmes s ovocím, ktoré môže byť aj zavarené. Ja mám najradžej kombináciu jahody s marhuľami. Navrch pokladieme vločky z ostatného masla a vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 stupňoch asi 40 min. Po ochladnutí posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou. Podávame aj so šťavou z kompótu.