Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládový lávový koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, 19. mája 2021. Komerčný recept.
Čokoládový lávový koláč bez lepku
Foto: novalim

Dnes niečo pre všetkých milovníkov čokolády. Čokoládový lávový koláč bez lepku s omáčkou z malín je láska na prvé ochutnanie. Kto by si Zobraziť celý popisDnes niečo pre všetkých milovníkov čokolády. Čokoládový lávový koláč bez lepku s omáčkou z malín je láska na prvé ochutnanie. Kto by si nedal hriešny dezert s tekutou čokoládovou plnkou? Vyskúšajte si ho upiecť podľa nášho receptu.
Zdroj: www.novalim.sk

6
porcií
20 minút
príprava
8-12 minút
na 200 °C

Suroviny

60 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
200 g kvalitná (60-70 %)
140 g
70 g (alebo trstinový)
4 ks
Na malinovú omáčku:
150 g
30 g
1 PL
Na ozdobu:
 čerstvá (lístky)




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu s maslom. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme čokoládovú hmotu a jemne premiešame. Nakoniec gumenou varechou vmiešame preosiatu bezlepkovú múku Promix PK alebo PK špeciál.

  3. 3

    Keramické formičky (prípadne formu na muffiny) vymažeme trochou masla a cesto do nich nalejeme. Formičky poukladáme na plech na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme 8-12 minút (závisí to aj od rúry), koláčiky sú hotové vtedy, keď sa odlepujú od stien formičiek a zvrchu sú jemne chrumkavé. Dôležité je, aby sa upiekol len povrch koláča a vnútro ostalo vláčne a tekuté.

  4. 4

    Po upečení necháme koláče pár minút postáť, potom ich opatrne vyberieme z foriem.

  5. 5

    Malinovú omáčku pripravíme tak, že všetky suroviny necháme spolu prevariť za stáleho miešania, potom odstavíme a precedíme cez jemné sitko. Koláče prelejeme omáčkou a ozdobíme lístkami čerstvej mäty. Podávame hneď po upečení.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia