Čokoládový lávový koláč bez lepku
Foto: novalim
Dnes niečo pre všetkých milovníkov čokolády. Čokoládový lávový koláč bez lepku s omáčkou z malín je láska na prvé
ochutnanie. Kto by si Zobraziť celý popisDnes niečo pre všetkých milovníkov čokolády. Čokoládový lávový koláč bez lepku s omáčkou z malín je láska na prvé
ochutnanie. Kto by si nedal hriešny dezert s tekutou čokoládovou plnkou? Vyskúšajte si ho upiecť podľa nášho receptu.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
60 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
200 g kvalitná (60-70 %) |
|
140 g |
|
70 g (alebo trstinový) |
|
4 ks |
|
Na malinovú omáčku: | |
150 g |
|
30 g |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
čerstvá (lístky) |
|
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu s maslom. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
- 2
Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme čokoládovú hmotu a jemne premiešame. Nakoniec gumenou varechou vmiešame preosiatu bezlepkovú múku Promix PK alebo PK špeciál.
- 3
Keramické formičky (prípadne formu na muffiny) vymažeme trochou masla a cesto do nich nalejeme. Formičky poukladáme na plech na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme 8-12 minút (závisí to aj od rúry), koláčiky sú hotové vtedy, keď sa odlepujú od stien formičiek a zvrchu sú jemne chrumkavé. Dôležité je, aby sa upiekol len povrch koláča a vnútro ostalo vláčne a tekuté.
- 4
Po upečení necháme koláče pár minút postáť, potom ich opatrne vyberieme z foriem.
- 5
Malinovú omáčku pripravíme tak, že všetky suroviny necháme spolu prevariť za stáleho miešania, potom odstavíme a precedíme cez jemné sitko. Koláče prelejeme omáčkou a ozdobíme lístkami čerstvej mäty. Podávame hneď po upečení.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu