Hruškový koláč

Čokoládový koláč s hruškami

Autor receptu: redakcia

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nad vodným kúpeľom rozpustíme nasekanú čokoládu spolu s maslom, zložíme z kúpeľa a necháme vychladnúť. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom a rumom vyšľaháme do bielej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.
  2. Do žĺtkovej peny zľahka zapracujeme sneh z bielkov, primiešame roztopenú čokoládu izbovej teploty. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s kakaom, mletými lieskovcami a práškom do pečiva.
  3. Cesto rozotrieme na plech s rozmermi 20 x 20 cm vystlaný papierom na pečenie. Hrušky olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na štvrtinky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Naukladáme na vrch cesta.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a nakrájame na porcie. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.