Hruškový koláč
Čokoládový koláč s hruškami
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Nad vodným kúpeľom rozpustíme nasekanú čokoládu spolu s maslom, zložíme z kúpeľa a necháme vychladnúť. Vajcia rozdelíme na žĺtky
a bielky. Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom a rumom vyšľaháme do bielej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.
- Do žĺtkovej peny zľahka zapracujeme sneh z bielkov, primiešame roztopenú čokoládu izbovej teploty. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s kakaom, mletými lieskovcami
a práškom do pečiva.
- Cesto rozotrieme na plech s rozmermi 20 x 20 cm vystlaný papierom na pečenie. Hrušky olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na štvrtinky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Naukladáme na vrch cesta.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a nakrájame na porcie. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
|