Foto: sisok
Jednoduchý dezert, krátka doba pečenia a ešte kratšia doba prežitia na stole pri stravníkoch :) Exteriér je krásne chrumkavý a srdce fondant-u je ešte tekuté. Zobraziť celý popisJednoduchý dezert, krátka doba pečenia a ešte kratšia doba prežitia na stole pri stravníkoch :) Exteriér je krásne chrumkavý a srdce fondant-u je ešte tekuté. K tomu chuť bielej čokolády z Schokobons-u a kyslosť lesného ovocia. Vyskúšajte! :)
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru zapneme a necháme predohriať na 180°C. Všetky 4 vajíčka vymiešame s cukrom do biela (tzv. Blanšírovanie). Do toho primiešame múky, maizenu (s maizenou je zákusok ľahši, ak nie je maizena môžeme ju nahradiť aj 30g hl.múky). Nakoniec pridáme prášok do pečiva. Dostatočne premiešame.
- 2
Povedľa toho si necháme roztopiť čokoládu s maslom. Ja som roztopila vo vodnom kúpeli s vriacou vodou – väčší hrniec ako na cestoviny, dám vrieť vodu, šup do vriacej vody misku (najlepšie takú čo sa v horúcej vode neroztopi, takže plast neodporúčam :), do misky čokoládu s maslom a to celé sa topí pekne pomaly a nezhorkne. No alebo si to proste roztopím v mikrovlnke :) Čokoládu s maslom primiešame do zmesi vajíčok.
- 3
Formy na muffiny si vymastíme. Niekto aj múči, ja však múku vynechávam :) Naplníme formy do polovice našou čokoládovou zmesou. Do stredu vložíme po 2 čokoládové cukríky a trošku lesného ovocia. Doplníme čokoládovú zmes – nie do plna, fondant sa nafúkne.
- 4
Pečieme v rúre približne 8-9 minút. Áno, iba taký krátky čas pečenia, preto sa to volá fondant :) Necháme vychladnúť niekoľko minút – aj keď mne už v tomto momente tiekli slinky. A môžeme sa pustiť do degustácie!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale nie je mi jasné či 4 celé vyjcia, alebo len 4 žĺtky (ako je to uvedené v surovinách) ???
Ďakujem za rýchlu odpoveď ;-)
Tak som sa snazila co najrychlejsie :) idu tam celé vajicka, neviem preco som napisala iba zltky, idem to opravit :)
Tak nech sa to vydari a ak budes moct, tak daj vediet ako dopadlo :)
A rýchlosť bola supeeeer
@ethanel - mas uplnu pravdu. bola som pozriet tvoj recept, klobuk dole :). Maizenu som dala, aby bolo cesto lahsie, ale prasok do peciva uznavam :). Buduci fondant skusim bez, taky klasicky pekny ako ten tvoj. A uz mam napad na dezert na vecer :) merci!