Foto: ethanel
Chocolate Fondant s vanilkovo - karamelovo - kardamovou omáčkou.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
Chocolate Fondant : | |
110 g |
|
110 g |
|
110 g |
|
40 g |
|
205 g velke |
|
|
|
Omáčka: | |
75 g |
|
33 gg |
|
33 g |
|
26 g |
|
3 g |
|
2 |
|
1/2 |
|
Postup
-
1
Fondant: Vajcia a kryštalový cukor vyšľaháme, pridáme preosiatu múku a nad parou roztopenú čokoládu s maslom. Formy si vytrieme maslom a vysypeme kakaom, naplníme cestom a neskôr upečieme pri 160C po dobu 7-10 minút.
-
2
Omáčka : Mlieko, smotanu, cukor, glukózu, vanilku a kardamón privedieme k varu a vlejeme do vopred pripravovaného karamelu, povaríme asi 10 minút a precedíme.
- 3
Nad hrniec s vriacou vodou postavíme sklennú misu ale tak aby neprišla do kontaktu s vodou, pridáme rozšľahané vajcia a prilejeme 1/3 vlažného karamelového mlieka a začneme metličkou šľahať a prilievať ostatok mlieka a šľaháme do zhustnutia, takto si pripravíme krémovú omáčku ktorú držíme v teple a zatiaľ si upečieme chocolate fondant. Chocolate fondant by mal byť na vrchu upečený a na dotyk mäkký, čiže pri prekrojení by čokoláda mala byť tekutá.
- 4
Podávame v hlbokom tanieri v ktorom máme omáčku, na vrch pridáme horúci chocolate fondant a dozdobíme ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
- je pravdepodobne iba 1 alebo 2/ ked pozriem vahove cele vajicka/ a je pouzity kvoli hladkosti a zahusteniu kremu?
v prvom momente ma napadlo , že to je @eldina Mega Toffife , ale
ty to máš máličko krajšie. Avšak ona sa však ďaleko viac s tým
natrápila, preto aj jej patrí uznanie.