Chocolate Fondant

ethanel - fotkaethanel, 21. mája 2012
Chocolate Fondant
Foto: ethanel

Chocolate Fondant s vanilkovo - karamelovo - kardamovou omáčkou.

2
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Chocolate Fondant :
110 g
110 g
110 g
40 g
205 g velke
Omáčka:
75 g
33 gg
33 g
26 g
3 g
2
1/2




Postup

  1. 1

    Fondant: Vajcia a kryštalový cukor vyšľaháme, pridáme preosiatu múku a nad parou roztopenú čokoládu s maslom. Formy si vytrieme maslom a vysypeme kakaom, naplníme cestom a neskôr upečieme pri 160C po dobu 7-10 minút.

    Chocolate Fondant  - obrázok 1
  2. 2

    Omáčka : Mlieko, smotanu, cukor, glukózu, vanilku a kardamón privedieme k varu a vlejeme do vopred pripravovaného karamelu, povaríme asi 10 minút a precedíme.

  3. 3

    Nad hrniec s vriacou vodou postavíme sklennú misu ale tak aby neprišla do kontaktu s vodou, pridáme rozšľahané vajcia a prilejeme 1/3 vlažného karamelového mlieka a začneme metličkou šľahať a prilievať ostatok mlieka a šľaháme do zhustnutia, takto si pripravíme krémovú omáčku ktorú držíme v teple a zatiaľ si upečieme chocolate fondant. Chocolate fondant by mal byť na vrchu upečený a na dotyk mäkký, čiže pri prekrojení by čokoláda mala byť tekutá.

  4. 4

    Podávame v hlbokom tanieri v ktorom máme omáčku, na vrch pridáme horúci chocolate fondant a dozdobíme ...

Diskusia k receptu

stacy77777
už podľa fotky som myslela, že si to ty, ako vždy - značka PROFESIONÁL
alexdidi
Prekrásne a výborné,takéto "tekuté" koláčiky milujem a aj sa mi celkom daria,pred pečením ich však vždy nechám vychladiť.Sú fajnové.Skúsim aj s tou tvojou zaujímavou omáčkou.
zuzuu10
Úžasné! :) Fotka, rozpísanie postupu a napokon samotný recept - nemá chybu! Ukladám...
renulienka
...@ethanel krasne ako vzdy a mna zaujima opat ta dekoracia, vyzera to ako platok velmi tenuckeho baby ananasu suseneho,ci...?;-)
babidka
@ethanel , krasne a mnamkove !!!....ako spravny cokoholik som uplne nadsena a urobim si to /som sebecka , ale urobim to HLAVNE pre seba/ pri najblizsej moznej prilezitosti :-) Niektore cokoladove dezerty si robim iba vtedy ked mam cas a som sama - aby som si doslova uzila pripravu a vychutnala tu dobrotu :-) Nechcem , aby ma nikto vyrusoval a "lebedim si" ...No a tento dezertik si take rozmaznavanie zasluzi :-) Uz sa tesim .
ethanel
Dakujem Vam za vase priaznive komantare, som rad ze sa paci .... zdobil som susenym ananasom ale mozete zdobit cim kolvek ....
jerica
NO ČO UŽ - LEN VZDYCHÁM . Tak ako @babidka - čokoládové & hladučké,krémové,už len sa nadýchnuť,to mi ver:-)) krása bez hraníc:-)
adkas
paradicka... krasna fotecka...:)))
honestka
ozaj spickove prevedenie nilen fotograficky ale aj chutove- poznam dobre, tieto coko mini torticky su vzdy vyvrcholenim dobreho jedla. 1*
honestka
otazka: 26g zltok
- je pravdepodobne iba 1 alebo 2/ ked pozriem vahove cele vajicka/ a je pouzity kvoli hladkosti a zahusteniu kremu?
dodo46
@ethanel
v prvom momente ma napadlo , že to je @eldina Mega Toffife , ale
ty to máš máličko krajšie. Avšak ona sa však ďaleko viac s tým
natrápila, preto aj jej patrí uznanie.
ethanel
@dodo46 tak to mega toffife som tu uz videl, takto sa natrapit, dopalit a znicit toffife :) no 100 ludi 100 chuti ale uznanie ma za to rozoberanie toffife ;)