Čokoládový dort ´la Giannis

hornicek69 - fotkahornicek69, 16. septembra 2012

Vlastný recept na skoro klasickú čokoládovú tortu.

110 minút
príprava
30/40 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
8 KL
40 g
110 g
200 g
2 ks
200 g
6 ks
PLNKA:
7 PL
100 g
100 g
150 g
200 g
1/2 ks
2 g
4 ks
300 ml
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Začneme s prípravou cesta: Žĺtky, cukor a horúcu čiernu kávu šľaháme, kým masa celkom nezhustne. Potom pridáme kakao, orechy, roztopenú čokoládu a premiešame.

  2. 2

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a práškom do pečiva ich zľahka striedavo primiešame k vychladnutej mase. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly upečieme. (Pečiem radšej pomaly a dlhšie cca 40min. pri 160°C. Treba stále kontrolovať, lebo toto cesto je nevyspytateľné).

  3. 3

    Teraz sa vrhneme na Plnku: Nad parou si rozpustíme čokoládu s troškou céry a likérom.

  4. 4

    Pripravíme si klasický vanilkový puding ale z 300ml mlieka. Pomaly pridáme do čokoládovej hmoty a nad parou stále miešame.

  5. 5

    Maslo vymiešame s pom. kôrou do penista. Pomaly pridávame do čok.-pud. hmoty( hmota sa začne hrudkovať a riediť, preto treba usilovne popracovať aby sa hrudky odstránili ).

  6. 6

    Keď už bude konzistencia hmoty podľa našich predstáv pridáme čokoládový puding, ktorý taktiež pripravíme len s 300ml mlieka. Hmota je stále robená nad parou. Po splynutí všetkých „hmôt“ odstavíme z pary a necháme vychladnúť( treba ale častejšie miešať aby sa nezhrudkovatela a nestuhla až moc).

  7. 7

    Vychladnuté cesto prekrojíme na 3rovnaké tort. pláty. Na spodný plát naukladáme nakrájané banány na koliečka(1vrstva), na banány vychladnutý krém a na krém cesto.

  8. 8

    Zopakujeme a dáme posledný tort.plát. Hotovú tortu po bokoch „pomažeme“ zvyšným krémom a na vrch čokoládovou polevou. Zdobiť môžeme podľa chuti , no najlepšie sú čokoládové lupene a kvety-ale na tie kvety a lupene poväčšine nemám nervy... :)

Diskusia k receptu

hornicek69
Ďakujem, je to moja tvorba a snažím sa vychytať všetky muchy, aby bola čo najdokonalejšia. Dnes ju idem upiecť znova a taktiež sa aj trocha pohrám so zdobením, tak ak sa mi podarí pridám aj fotku :D
A neviem, čo Vás mätie, ale som chlap :D :D :D :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia