Čokoládový dort ´la Giannis

Autor receptu: hornicek69

Vlastný recept na skoro klasickú čokoládovú tortu.

110 minút
príprava
30/40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Začneme s prípravou cesta: Žĺtky, cukor a horúcu čiernu kávu šľaháme, kým masa celkom nezhustne. Potom pridáme kakao, orechy, roztopenú čokoládu a premiešame.
  2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a práškom do pečiva ich zľahka striedavo primiešame k vychladnutej mase. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly upečieme. (Pečiem radšej pomaly a dlhšie cca 40min. pri 160°C. Treba stále kontrolovať, lebo toto cesto je nevyspytateľné).
  3. Teraz sa vrhneme na Plnku: Nad parou si rozpustíme čokoládu s troškou céry a likérom.
  4. Pripravíme si klasický vanilkový puding ale z 300ml mlieka. Pomaly pridáme do čokoládovej hmoty a nad parou stále miešame.
  5. Maslo vymiešame s pom. kôrou do penista. Pomaly pridávame do čok.-pud. hmoty( hmota sa začne hrudkovať a riediť, preto treba usilovne popracovať aby sa hrudky odstránili ).
  6. Keď už bude konzistencia hmoty podľa našich predstáv pridáme čokoládový puding, ktorý taktiež pripravíme len s 300ml mlieka. Hmota je stále robená nad parou. Po splynutí všetkých „hmôt“ odstavíme z pary a necháme vychladnúť( treba ale častejšie miešať aby sa nezhrudkovatela a nestuhla až moc).
  7. Vychladnuté cesto prekrojíme na 3rovnaké tort. pláty. Na spodný plát naukladáme nakrájané banány na koliečka(1vrstva), na banány vychladnutý krém a na krém cesto.
  8. Zopakujeme a dáme posledný tort.plát. Hotovú tortu po bokoch „pomažeme“ zvyšným krémom a na vrch čokoládovou polevou. Zdobiť môžeme podľa chuti , no najlepšie sú čokoládové lupene a kvety-ale na tie kvety a lupene poväčšine nemám nervy... :)