Čokoládový dort ´la Giannis
Autor receptu: hornicek69
Vlastný recept na skoro klasickú čokoládovú tortu.
110 minút príprava |
30/40 minút na 160 °C |
Postup
- Začneme s prípravou cesta: Žĺtky, cukor a horúcu čiernu kávu šľaháme, kým masa celkom nezhustne.
Potom pridáme kakao, orechy, roztopenú čokoládu a premiešame.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a práškom do pečiva ich zľahka striedavo primiešame k vychladnutej mase.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly upečieme. (Pečiem radšej pomaly a dlhšie cca 40min. pri 160°C. Treba stále kontrolovať, lebo toto cesto je nevyspytateľné).
- Teraz sa vrhneme na Plnku: Nad parou si rozpustíme čokoládu s troškou céry a likérom.
- Pripravíme si klasický vanilkový puding ale z 300ml mlieka. Pomaly pridáme do čokoládovej hmoty a nad parou stále miešame.
- Maslo vymiešame s pom. kôrou do penista. Pomaly pridávame do čok.-pud. hmoty( hmota sa začne hrudkovať a riediť, preto treba usilovne popracovať aby sa hrudky odstránili ).
- Keď už bude konzistencia hmoty podľa našich predstáv pridáme čokoládový puding, ktorý taktiež pripravíme len s 300ml mlieka. Hmota je stále robená nad parou. Po splynutí všetkých „hmôt“ odstavíme z pary a necháme vychladnúť( treba ale častejšie miešať aby sa nezhrudkovatela a nestuhla až moc).
- Vychladnuté cesto prekrojíme na 3rovnaké tort. pláty. Na spodný plát naukladáme nakrájané banány na koliečka(1vrstva), na banány vychladnutý krém a na krém cesto.
- Zopakujeme a dáme posledný tort.plát. Hotovú tortu po bokoch „pomažeme“ zvyšným krémom a na vrch čokoládovou polevou. Zdobiť môžeme podľa chuti , no najlepšie sú čokoládové lupene a kvety-ale na tie kvety a lupene poväčšine nemám nervy... :)