Čokoládovo–gaštanové kocky

Autor receptu: redakcia

8
porcií
75 minút
príprava
8 minút
na 240 °C

Postup

  1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme vyšľahané žĺtky s olejom a nakoniec preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a kakaom.
  2. Piškótu rozdelíme na tri plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme pri teplote 240°C asi 8 minút. Pláty sa nesmú prepiecť, lebo budú vysušené.
  3. Plnka: Gaštanové pyré rozriedime troškou mlieka, aby neboli v hmote hrudky. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Čokoládu zriedime troškou amaretta a metličkou ju zamiešame do šľahačky.
  4. Nakoniec primiešame ešte rozriedené gaštanové pyré a dobre premiešame. Naplníme pláty, každý plát môžeme potrieť obľúbeným džemom. Rezy necháme vytuhnúť a nakoniec polejeme čokoládou.