| 
	        
	        
	        Gaštanový dezert
	        Čokoládovo–gaštanová penaAutor receptu: redakcia   PostupŠkrupinku jedlých gaštanov narežeme a gaštany uvaríme. Potom ich olúpeme, rozmixujeme dohladka a prepasírujeme cez sitko (nie je to však nutné).
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme
250 ml smotany s 1 PL cukru a šľahačku postupne pridávame po lyžiciach do roztopenej vlažnej čokolády. Krémom naplníme cukrárenské vrecko a odložíme do chladničky.
Zvyšok smotany vyšľaháme so zvyškom cukru a s vanilkou
a zmiešame s pripravenou gaštanovou pastou. Na záver ochutíme rumom. Krémom naplníme cukrárenské
vrecko a dáme do chladničky.
Obidva krémy nastriekame do pripravených pohárov alebo misiek.
Dáme na 1,5 hodiny do chladničky. Môžeme ozdobiť karamelom alebo ovocím, napríklad čerstvými figami.
 |