Gaštanový dezert

Čokoládovo–gaštanová pena

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Škrupinku jedlých gaštanov narežeme a gaštany uvaríme. Potom ich olúpeme, rozmixujeme dohladka a prepasírujeme cez sitko (nie je to však nutné).
  2. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme 250 ml smotany s 1 PL cukru a šľahačku postupne pridávame po lyžiciach do roztopenej vlažnej čokolády. Krémom naplníme cukrárenské vrecko a odložíme do chladničky.
  3. Zvyšok smotany vyšľaháme so zvyškom cukru a s vanilkou a zmiešame s pripravenou gaštanovou pastou. Na záver ochutíme rumom. Krémom naplníme cukrárenské vrecko a dáme do chladničky.
  4. Obidva krémy nastriekame do pripravených pohárov alebo misiek. Dáme na 1,5 hodiny do chladničky. Môžeme ozdobiť karamelom alebo ovocím, napríklad čerstvými figami.