Foto: soncya
Náš narodeninový dar pre svokra. Letná ľahká torta bez masla.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
20 g |
|
1/2 bal. |
|
100 ml teplá |
|
100 ml |
|
štipka |
|
3 PL |
|
20 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
400 ml |
|
2 bal. |
|
3 PL |
|
|
|
400 ml |
|
Postup
-
1
Žĺtky, cukor krupicu, vanilkový cukor a štipku soli miešame do penista. Do vyšľahaného pridáme teplú vodu a olej. Preosiatu múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Pripravíme piškótu, do ktorej pridáme postrúhanú čokoládu. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri 175*C/ 35 minút. (Každý si čas a teplotu upraví podľa svojej rúry)
- 2
Do misy si vsypem (vlejem) termizovaný tvaroh, pridám kyslú smotanu, cukor a stužovače šľahačky. Vymiešam si tuhý kompaktný krém.
- 3
Vychladnutý korpus si prekrojíme pozdĺžne na dva pláty a naplníme 2/3 plnky. Naukladáme mandarínky a pozatláčame ich do krému. Priklopíme druhou časťou torty a zvyšnú plnku si pomiešame s omrvinkami, ktoré nám vznikli pri krájaní korpusu. Dostaneme efekt stracciatella. S takýmto krémom natrieme vrch a boky torty a dáme do chladničky odpočívať. Ľubovoľne zdobíme, ja bohužiaľ nie som majster v zdobení, tak len čokoládové ozdoby na alobal a po stuhnutí šup na tortu! :) Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
korpus je osvedčený ako na zákusky tak aj na torty, regulujem výšku piškóty len pomerom múk (polohrubá/hladká a množstvom PDP)
Prajem veľa zdaru a schvaľujem "sama sebe si" !!!