Čokoládovo-tvarohová torta

soncya - fotkasoncya, 23. júla 2012
Čokoládovo-tvarohová torta
Foto: soncya

Náš narodeninový dar pre svokra. Letná ľahká torta bez masla.

16
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
200 g
20 g
1/2 bal.
100 ml teplá
100 ml
štipka
3 PL
20 g
Plnka:
500 g
400 ml
2 bal.
3 PL
400 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky, cukor krupicu, vanilkový cukor a štipku soli miešame do penista. Do vyšľahaného pridáme teplú vodu a olej. Preosiatu múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Pripravíme piškótu, do ktorej pridáme postrúhanú čokoládu. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri 175*C/ 35 minút. (Každý si čas a teplotu upraví podľa svojej rúry)

  2. 2

    Do misy si vsypem (vlejem) termizovaný tvaroh, pridám kyslú smotanu, cukor a stužovače šľahačky. Vymiešam si tuhý kompaktný krém.

  3. 3

    Vychladnutý korpus si prekrojíme pozdĺžne na dva pláty a naplníme 2/3 plnky. Naukladáme mandarínky a pozatláčame ich do krému. Priklopíme druhou časťou torty a zvyšnú plnku si pomiešame s omrvinkami, ktoré nám vznikli pri krájaní korpusu. Dostaneme efekt stracciatella. S takýmto krémom natrieme vrch a boky torty a dáme do chladničky odpočívať. Ľubovoľne zdobíme, ja bohužiaľ nie som majster v zdobení, tak len čokoládové ozdoby na alobal a po stuhnutí šup na tortu! :) Prajem dobrú chuť!

    Čokoládovo-tvarohová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

torticka
Vyzerá šmrncovne a iste aj chutí. Ak Ti ostala, tak pošli. Mňam a ukladám.
salinka
Velmi sympaticka torta. Urcite ju okostujem, jednoducha, chutna a dobrevyzerajuca. Svokor sa urcite potesil:-)
soncya
Veľmi pekne ďakujem za komenty! Skutočne chutí osviežujúco a @salinka svokor sa fakt potešil.
medovnicek
svokor si určite zamaškrtil, takéto osviežujúce koláčiky sú v tomto období najlepšie
soncya
@torticka , tortu som odovzdala ako dar, aj v reze som ju musela cvaknúť v akcii (preto tá nepodarená foto). Slovom, nezostalo z nej nič! Urob si celú a nemusíš sa deliť. :)
marianne69
s touto tortou si ma zaklincovala,bude zase v septembri menin o dusu a tato sa mi naramne paci a spravim si ju sama,sebe,si na svoje,taak,dakujem,paci sa mi aj korpus ,aj plnka.Skusim cerstve ovocie a pochutkovu smotanu 50:50 s bielz jogutrom,moznoze zbabrem,ale vsak si aj zjem:-)
soncya
@marianne69 , s jogurtom nemôžeš nič zbabrať, len daj stužovač šľahačky, aby ti plnka po priklopení vrchným korpusom s čvrkotom veselo nevyletela z torty.( môžeš mi veriť, viem o čom hovorím :o) )
korpus je osvedčený ako na zákusky tak aj na torty, regulujem výšku piškóty len pomerom múk (polohrubá/hladká a množstvom PDP)
Prajem veľa zdaru a schvaľujem "sama sebe si" !!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia