Čokoládovo-tvarohová torta

Autor receptu: soncya

Náš narodeninový dar pre svokra. Letná ľahká torta bez masla.

16
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Postup

  1. Žĺtky, cukor krupicu, vanilkový cukor a štipku soli miešame do penista. Do vyšľahaného pridáme teplú vodu a olej. Preosiatu múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Pripravíme piškótu, do ktorej pridáme postrúhanú čokoládu. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri 175*C/ 35 minút. (Každý si čas a teplotu upraví podľa svojej rúry)
  2. Do misy si vsypem (vlejem) termizovaný tvaroh, pridám kyslú smotanu, cukor a stužovače šľahačky. Vymiešam si tuhý kompaktný krém.
  3. Vychladnutý korpus si prekrojíme pozdĺžne na dva pláty a naplníme 2/3 plnky. Naukladáme mandarínky a pozatláčame ich do krému. Priklopíme druhou časťou torty a zvyšnú plnku si pomiešame s omrvinkami, ktoré nám vznikli pri krájaní korpusu. Dostaneme efekt stracciatella. S takýmto krémom natrieme vrch a boky torty a dáme do chladničky odpočívať. Ľubovoľne zdobíme, ja bohužiaľ nie som majster v zdobení, tak len čokoládové ozdoby na alobal a po stuhnutí šup na tortu! :) Prajem dobrú chuť!