Čokoládovo-tvarohová torta
Autor receptu: soncya
Náš narodeninový dar pre svokra. Letná ľahká torta bez masla.
16 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 175 °C |
Postup
- Žĺtky, cukor krupicu, vanilkový cukor a štipku soli miešame do penista. Do vyšľahaného pridáme teplú vodu a olej. Preosiatu múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Pripravíme piškótu, do ktorej pridáme postrúhanú čokoládu. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri 175*C/ 35 minút. (Každý si čas a teplotu upraví podľa svojej rúry)
- Do misy si vsypem (vlejem) termizovaný tvaroh, pridám kyslú smotanu, cukor a stužovače šľahačky. Vymiešam si tuhý kompaktný krém.
- Vychladnutý korpus si prekrojíme pozdĺžne na dva pláty a naplníme 2/3 plnky. Naukladáme mandarínky a pozatláčame ich do krému. Priklopíme druhou časťou torty a zvyšnú plnku si pomiešame s omrvinkami, ktoré nám vznikli pri krájaní korpusu. Dostaneme efekt stracciatella. S takýmto krémom natrieme vrch a boky torty a dáme do chladničky odpočívať. Ľubovoľne zdobíme, ja bohužiaľ nie som majster v zdobení, tak len čokoládové ozdoby na alobal a po stuhnutí šup na tortu! :)
Prajem dobrú chuť!