Čokoládovo-oriešková torta

Autor receptu: sweetlaab

Tento recept torty sa mi zapáčil v cukrárskej knihe pre jeho tri vrstvy rôzneho zafarbenia, ale ktorý som si musela zmeniť, pretože podľa originálneho receptu mi nevychádzal. Plnka z omrviniek, lieskových orieškov, šľahačky a maskarpone spolu s domácim sladkokyslým ríbezľovým lekvárom je pochúťka, ktorej nemožno odolať. Pozrite nutričné hodnoty a kalórie na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/03/cokoladovo-orieskova-torta- chocolate.html

12
porcií
180 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rozpustite čokoládu s olejom na miernom ohni.
  2. Vmiešajte žĺtky, cukor a mlieko.
  3. Nasypte preosiate suché zložky.
  4. Vmiešajte vyšľahaný sneh.
  5. Vložte do vyhriatej rúry na 180 °C a pečte 30 - 35 min.
  6. Po vychladnutí odkrojte vodorovne 1 cm hrubú vrstvu na omrvinky.
  7. Plnka: Uvarte mlieko s trstinovým cukrom, pridajte oriešky a krátko povarte, nechajte vychladnúť.
  8. Zmiešajte s rozdrobeným odkrojeným korpusom a pridajte vyšľahané maskarpone.
  9. Korpus natrite s ríbezľovým lekvárom, nasaďte tortovú formu, potom natrite orieškovou plnkou.
  10. Vyšľahajte smotanu, pridajte biely cukor.
  11. Vmiešajte roztopenú horúcu želatínu v 100 ml mlieku (želatínu nevarte).
  12. Dajte stuhnúť do chladu, najmenej na 4 h, alebo cez noc, potom opatrne odstráňte formu.
  13. Vymiešajte maskarpone s cukrom a cukrárskym vreckom ozdobte okraje torty.
  14. Spestrite tortu s ovocím.