Čokoládovo-oriešková torta
Autor receptu: sweetlaab
Tento recept torty sa mi zapáčil v cukrárskej knihe pre jeho tri vrstvy rôzneho zafarbenia,
ale ktorý som si musela zmeniť, pretože podľa originálneho receptu mi nevychádzal.
Plnka z omrviniek, lieskových orieškov, šľahačky a maskarpone spolu s domácim
sladkokyslým ríbezľovým lekvárom je pochúťka, ktorej nemožno odolať. Pozrite
nutričné hodnoty a kalórie na mojom blogu
http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/03/cokoladovo-orieskova-torta-
chocolate.html
12 porcií |
180 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Rozpustite čokoládu s olejom na miernom ohni.
- Vmiešajte žĺtky, cukor a mlieko.
- Nasypte preosiate suché zložky.
- Vmiešajte vyšľahaný sneh.
- Vložte do vyhriatej rúry na 180 °C a pečte 30 - 35 min.
- Po vychladnutí odkrojte vodorovne 1 cm hrubú vrstvu na omrvinky.
- Plnka:
Uvarte mlieko s trstinovým cukrom, pridajte oriešky a krátko povarte, nechajte vychladnúť.
- Zmiešajte s rozdrobeným odkrojeným korpusom a pridajte vyšľahané maskarpone.
- Korpus natrite s ríbezľovým lekvárom, nasaďte tortovú formu, potom natrite orieškovou plnkou.
- Vyšľahajte smotanu, pridajte biely cukor.
- Vmiešajte roztopenú horúcu želatínu v 100 ml mlieku (želatínu nevarte).
- Dajte stuhnúť do chladu, najmenej na 4 h, alebo cez noc, potom opatrne odstráňte formu.
- Vymiešajte maskarpone s cukrom a cukrárskym vreckom ozdobte okraje torty.
- Spestrite tortu s ovocím.