Čokoládovo-kávový krémový likér

Autor receptu: meggienka76

Tento recept je trochu nákladnejší, ale stojí zato. Robím ho vždy na Vianoce, takže na surovinách nešetrím. Tento recept je moja upravená verzia.

Postup

  1. Najprv spolu zmiešame Tatra mlieko, mlieko, vanilkové cukre a nescafé, potom primiešame roztopenú bielu čokoládu a 6 žĺtkov. Keď to mame rozmixované v miske alebo hrnci, položíme misku do horúceho vodného kúpeľa a šľaháme dovtedy, kým hmota nezhustne(POZOR NEVARÍME). Potom hmotu vyberieme z kúpeľa a vmiešame doň SALKO, necháme to vychladnúť. Nakoniec vmiešame biely rum alebo koňak a dobre premiešame. Krém plníme do fliaš, ktoré skladujeme v chlade. Poznámka: Množstvo kávy a alkoholu si môžeme upraviť podľa svojej chuti. Na zdravie!