Čokoládovo-kávové pestrofarebné praclíky (bretzels)
Foto: amelie
Tento recept na "bretzels" je pôvodne z Alsaska.
na 180 °C
Postup
-
1
Cukor s maslom vymiešame do peny, pridáme vanilkovú esenciu, trošku soli, potom kakao a kávu. Dobre premiešame a nakoniec postupne pridávame po lyžiciach hladkú a mandľovú múku. Vypracujeme homogénne cesto, vytvarujeme ho do gule, zabalíme ju do potravinovej fólie a uložíme na 2-3 hodiny do chladu.
-
2
Odležané cesto rozdelíme na dve časti, aby sa s ním lepšie pracovalo, každú časť rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a formičkou vytláčame praclíky (môžeme urobiť aj iné tvary). Cesto, ktoré vypadlo z formičky pri vykrajovaní, prepracujeme, rozvaľkáme a znova povykrajujeme. Praclíky potrieme rozšľahanými žĺtkami a poobraciame v mise s pestrofarebnými perličkami. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo na silikónovú fóliu.
-
3
Pečieme asi 20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť na mriežke.
Takže by som takto skúsila urobiť tie tvoje.
No po prečítaní receptu mi chýba v popise,zapracovanie 400g múky hladkej a 100g múky mandlovej.
Predpokladám,že sa spracuje v bode č.1 do vymiešaného masla s cukrom a ostatnými ingredienciami.
Tie 1-2 žĺtka sú len na potieranie? Tie do cesta nejdú?
Vieš,všetko je to napísané spolu,tak mi prosím daj vedieť ako to je.Ďakujem.
Krásne, nezvyklé...
@amelie , formičku na malé pracliky si kde kúpila, prosím?
jednoznačne 5*