Foto: micho
zdroj Ja :-)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1/2 čl |
|
štipka |
|
Parížska šľahačka: | |
1/2 l |
|
100 g (min. 50%) |
|
2 PL |
|
Čokoládová poťahová hmota: | |
100 g (min. 50%) |
|
30 g |
|
3 pl |
|
|
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku.
-
2
Do kastróla dáme nasekanú čokoládu a kakao.
-
3
Prilejeme šľahačkovú smotanu, dáme na sporák a prevaríme. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
-
4
Pripravíme si poťahovú hmotu.
-
5
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, pridáme med a vodu a vymiešame do hladka.
-
6
Postupne pridávame práškový cukor až nám vznikne elastická hmota podobná plastelíne. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky.
-
7
Bielka so soľou vyšľaháme do tuha, potom postupne pridáme práškový cukor a dôkladne vyšľaháme.
-
8
Po jednom striedavo zašľaháme žĺtka a olej.
-
9
Nakoniec pridáme múku s kakaom a kypriacim práškom.
-
10
Zľahka premiešame a vylejeme do formy.
-
11
Korpus upečieme (špajlou kontrolujeme či sa cesto nelepí) Upečený vyberieme z formy a dáme vychladnúť na mriežku.
-
12
Vyšľaháme si šľahačku, časť natrieme na korpus.
-
13
Na korpus poukladáme banány.
-
14
Natrieme zvyšnou šľahačkou a dáme zatuhnúť do chladničky.
-
15
Poťahovú hmotu si rozvaľkáme na tenko a položíme na zatuhnutú tortu.
šľahačka je dosť mastná :) A kakao pridávam, len keď čokoláda nie je dosť tmavá.
Inak, ozaj výborná torta. Uložím si.