Čokoládovo-banánová torta (fotorecept)

Autor receptu: micho

zdroj Ja :-)

12
porcií
120 minút
príprava
35-40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku.
  2. Do kastróla dáme nasekanú čokoládu a kakao.
  3. Prilejeme šľahačkovú smotanu, dáme na sporák a prevaríme. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
  4. Pripravíme si poťahovú hmotu.
  5. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, pridáme med a vodu a vymiešame do hladka.
  6. Postupne pridávame práškový cukor až nám vznikne elastická hmota podobná plastelíne. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky.
  7. Bielka so soľou vyšľaháme do tuha, potom postupne pridáme práškový cukor a dôkladne vyšľaháme.
  8. Po jednom striedavo zašľaháme žĺtka a olej.
  9. Nakoniec pridáme múku s kakaom a kypriacim práškom.
  10. Zľahka premiešame a vylejeme do formy.
  11. Korpus upečieme (špajlou kontrolujeme či sa cesto nelepí) Upečený vyberieme z formy a dáme vychladnúť na mriežku.
  12. Vyšľaháme si šľahačku, časť natrieme na korpus.
  13. Na korpus poukladáme banány.
  14. Natrieme zvyšnou šľahačkou a dáme zatuhnúť do chladničky.
  15. Poťahovú hmotu si rozvaľkáme na tenko a položíme na zatuhnutú tortu.