Čokoládovo-banánová torta (fotorecept)
Autor receptu: micho
zdroj Ja :-)
12 porcií |
120 minút príprava |
35-40 minút na 150 °C |
Postup- Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku.
- Do kastróla dáme nasekanú čokoládu a kakao.
- Prilejeme šľahačkovú smotanu, dáme na sporák a prevaríme. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
- Pripravíme si poťahovú hmotu.
- Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, pridáme med a vodu a vymiešame do hladka.
- Postupne pridávame práškový cukor až nám vznikne elastická hmota podobná plastelíne. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky.
- Bielka so soľou vyšľaháme do tuha, potom postupne pridáme práškový cukor a dôkladne vyšľaháme.
- Po jednom striedavo zašľaháme žĺtka a olej.
- Nakoniec pridáme múku s kakaom a kypriacim práškom.
- Zľahka premiešame a vylejeme do formy.
- Korpus upečieme (špajlou kontrolujeme či sa cesto nelepí) Upečený vyberieme z formy a dáme vychladnúť na mriežku.
- Vyšľaháme si šľahačku, časť natrieme na korpus.
- Na korpus poukladáme banány.
- Natrieme zvyšnou šľahačkou a dáme zatuhnúť do chladničky.
- Poťahovú hmotu si rozvaľkáme na tenko a položíme na zatuhnutú tortu.
|