Čokoládové suflé (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Vareškov tip: Suflé podávame okamžite, aby nespľasli. Ak to nie je možné, suflé jemne vytiahneme z nádobiek, položíme na tanierik a pred konzumáciou ohrejeme. Vnútri tortičky sa opäť vytvoria bublinky a suflé napučí.

4
porcie
50 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup


  1. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s maslom. Medzitým vyšľaháme bielky s dvomi tretinami kryštálového cukru a žĺtky s tretinou kryštálového cukru.

  2. Do žĺtkovej zmesi primiešame čokoládu s maslom, obe múky a nakoniec zmes nadľahčíme snehom.

  3. Hmotou plníme misky na pečenie, ktoré sme vymastili maslom, vysypali kryštálovým cukrom, na dno vystrihneme z papiera na pečenie krúžok. Pečieme pri teplote 180 °C.