Čokoládové suflé (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Vareškov tip: Suflé podávame okamžite, aby nespľasli. Ak to nie je možné, suflé jemne vytiahneme z nádobiek, položíme na tanierik a pred konzumáciou ohrejeme. Vnútri tortičky sa opäť vytvoria bublinky a suflé napučí.
4 porcie |
50 minút príprava |
18 minút na 180 °C |
Postup

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s maslom. Medzitým vyšľaháme bielky s dvomi tretinami kryštálového cukru a žĺtky s tretinou kryštálového cukru.
Do žĺtkovej zmesi primiešame čokoládu s maslom, obe múky a nakoniec zmes nadľahčíme snehom.
Hmotou plníme misky na pečenie, ktoré sme vymastili maslom, vysypali kryštálovým cukrom, na dno vystrihneme z papiera na pečenie krúžok. Pečieme pri teplote 180 °C.