Čokoládové souffle fotorecept

methi - fotkamethi, 6. septembra 2013
Čokoládové souffle (fotorecept)
Foto: methi

Robila som 3 souffle z polovicnej davky rozpisu surovin, ktory uvadza Curtis Stone na jeho stranke http://www.curtisstone.com/Recipes/Desserts/Chocolate-Souffles.aspx

Suroviny

 na vytretie misiek
40 ml
3 ks
55 g
60 ml
40 ml




Postup

  1. 1

    Misticky, v ktorych budeme souffle piect si vytrieme roztopenym maslom a ulozime na 2 minuty do chladnicky, aby prva vrtsva masla stuhla.

    Čokoládové souffle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ich znova vytrieme maslom a hned vysypeme jemnym krystalovym cukrom. Tuto vrstvu krystaloveho cukru neskor nesmieme porusit lyzicou, ked budeme souffle davat do misticiek.

    Čokoládové souffle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielka dame do misky a vyslahame sneh. Pridame 40ml jemneho krystaloveho cukru a znova vyslahame tuhy sneh. Tak tuhy, ze ked metlickou sneh zamiesame a obratime ju, bielka musia “stat”.

    Čokoládové souffle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kym slahame bielka, dame si rotopit horku cokoladu (moja bola len 40%, tak som pouzila celu 80g tabulku) do hrnca, ktory postavime na mensi hrniec s vodou. Vodu privedieme do varu a cokoladu pomaly rozpustime.

    Čokoládové souffle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K rozpustenej cokolade zamiesame kakao a studenu vodu. Zmes treba vymiesat do hladka.

    Čokoládové souffle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom pridame lyzicu vyslahanych bielok do cokoladovej zmesi a premiesame.

    Čokoládové souffle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec cokoladovu zmes zamiesame zlahka do vyslahanych bielkov.

    Čokoládové souffle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zmes na souffle rozdelime do misticiek. Kazdu misku naplnime az po povrch.

    Čokoládové souffle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kym sme si pripravovali souffle dame si zohriat ruru na 177-180 stupnov.

  10. 10

    Souffle v mistickach polozime na plech a dame piect. Pecieme 12-15 minut. (Ja som piekla 15 minut, pretoze nemam ramekis misticky a piekla som v troska vacsich plechovych miskach.)

  11. 11

    Este horuce souffle poprasime praskovym cukrom a ihned podavame.

    Čokoládové souffle (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

marianna76
Krásne... čokoládové.... parádny postup..... toto je najlepšie využitie bielkov, keď ostanú... Ďakujem
manya
ukladám, až mi zostanú bielky vyskúšam, čoko môžem.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Suflé je vždy super. Krásne sú.
katkat
toto uz som podla teba robila davnejsie, a je to naozaj super :)
pacik
Mištičky mám a tvoj fotorecept je perfektný, tak si ho uložím do KK a dúfam, že čoskoro vyskúšam :-)
elro
No tak toto bolo vyborne!
mia1234
mozu sa piecť aj aj na mafinovych folnickach (su plastove) :)
methi
@mia rozpis je na 3ks ale zalezi ake velke misticky pouzijes. V plastovych formickach neviem ako to dopadne. Nerobila som ho v nich nikdy.
ywett
recept som si uložila, to musí byť dobrota...čokoláda to je moje a úvodné foto je krásne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia