Foto: methi
Robila som 3 souffle z polovicnej davky rozpisu surovin, ktory uvadza Curtis Stone na jeho stranke http://www.curtisstone.com/Recipes/Desserts/Chocolate-Souffles.aspx
Postup
-
1
Misticky, v ktorych budeme souffle piect si vytrieme roztopenym maslom a ulozime na 2 minuty do chladnicky, aby prva vrtsva masla stuhla.
-
2
Potom ich znova vytrieme maslom a hned vysypeme jemnym krystalovym cukrom. Tuto vrstvu krystaloveho cukru neskor nesmieme porusit lyzicou, ked budeme souffle davat do misticiek.
-
3
Bielka dame do misky a vyslahame sneh. Pridame 40ml jemneho krystaloveho cukru a znova vyslahame tuhy sneh. Tak tuhy, ze ked metlickou sneh zamiesame a obratime ju, bielka musia “stat”.
-
4
Kym slahame bielka, dame si rotopit horku cokoladu (moja bola len 40%, tak som pouzila celu 80g tabulku) do hrnca, ktory postavime na mensi hrniec s vodou. Vodu privedieme do varu a cokoladu pomaly rozpustime.
-
5
K rozpustenej cokolade zamiesame kakao a studenu vodu. Zmes treba vymiesat do hladka.
-
6
Potom pridame lyzicu vyslahanych bielok do cokoladovej zmesi a premiesame.
-
7
Nakoniec cokoladovu zmes zamiesame zlahka do vyslahanych bielkov.
-
8
Zmes na souffle rozdelime do misticiek. Kazdu misku naplnime az po povrch.
-
9
Kym sme si pripravovali souffle dame si zohriat ruru na 177-180 stupnov.
- 10
Souffle v mistickach polozime na plech a dame piect. Pecieme 12-15 minut. (Ja som piekla 15 minut, pretoze nemam ramekis misticky a piekla som v troska vacsich plechovych miskach.)
- 11
Este horuce souffle poprasime praskovym cukrom a ihned podavame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 10
Diskusia k receptu