Čokoládové rezy s červeným vínom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 17. októbra 2013
Čokoládové rezy s červeným vínom
Foto: droetker

Komerčný recept<br /><br />Doba prípravy: asi 30 minút

25 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
2 ČL zarovnané
1 bal.
200 g
2 bal.
4 ks
250 g
100 ml
150 g ľubovolná (horká, mliečna, biela) nakrájaná na na kúsky
Na pokvapkanie:
125 ml
Na polevu:
2 bal.
Ešte potrebujeme:
 (30 x 40)




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta v mise premiešame múku, kakao a kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, maslo a červené víno a ručným elektrickým šľahačom na strednom stupni vymiešame do hladkého cesta. Opatrne vmiešame čokoládu.

  2. 2

    Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 25 minút

  3. 3

    Ešte teplý korpus rovnomerne pokvapkáme červeným vínom. Zakryjeme kuchynskou fóliou a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na prípravu polevy rozohrejeme obe polevy podľa návodu na obale, snímeme fóliu z korpusu a rovnomerne polejeme povrch. Vidličkou vytvoríme na tuhnúcej poleve vzor podľa svojej fantázie.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj mne sa pozdáva, vínovú som ešte nechutnala, ale dala by som si z nej.
vilma1974
Dneska jsem pekla a je to vynikájící.Vína se není potřeba bát,má to takový nádech.4okoládu jsem dala mléčnou,ale hořká bude asi lepší,víc bude vidět.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia