Čokoládové rezy s červeným vínom
Foto: droetker
Komerčný recept<br /><br />Doba prípravy: asi 30 minút
na 160/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
2 ČL zarovnané |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
2 bal. |
|
4 ks |
|
250 g |
|
100 ml |
|
150 g ľubovolná (horká, mliečna, biela) nakrájaná na na kúsky |
|
Na pokvapkanie: | |
125 ml |
|
Na polevu: | |
2 bal. |
|
Ešte potrebujeme: | |
(30 x 40) |
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta v mise premiešame múku, kakao a kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, maslo a červené víno a ručným elektrickým šľahačom na strednom stupni vymiešame do hladkého cesta. Opatrne vmiešame čokoládu.
- 2
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 25 minút
- 3
Ešte teplý korpus rovnomerne pokvapkáme červeným vínom. Zakryjeme kuchynskou fóliou a necháme vychladnúť.
- 4
Na prípravu polevy rozohrejeme obe polevy podľa návodu na obale, snímeme fóliu z korpusu a rovnomerne polejeme povrch. Vidličkou vytvoríme na tuhnúcej poleve vzor podľa svojej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu