Čokoládové rezy s červeným vínom

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br /><br />Doba prípravy: asi 30 minút

25 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta v mise premiešame múku, kakao a kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, maslo a červené víno a ručným elektrickým šľahačom na strednom stupni vymiešame do hladkého cesta. Opatrne vmiešame čokoládu.
  2. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 25 minút
  3. Ešte teplý korpus rovnomerne pokvapkáme červeným vínom. Zakryjeme kuchynskou fóliou a necháme vychladnúť.
  4. Na prípravu polevy rozohrejeme obe polevy podľa návodu na obale, snímeme fóliu z korpusu a rovnomerne polejeme povrch. Vidličkou vytvoríme na tuhnúcej poleve vzor podľa svojej fantázie.