Čokoládové rezy (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Inšpiroval som sa krémom na tiramisu, len som k nemu ešte pridal čokoládu.Naozaj jednoduchá záležitosť, ktorú zvládne hocikto.

Suroviny

Postup

  1. Ahoj.Začneme najprv s prípravou piškótového cesta.Najprv si prosím prešľahaj trochu bielky.Ďalej k nim postupne pridávaj cukor a šľahaj zmes do hustej peny.Keď budeš mať na konci metličke takú,akože čiapočku tak je pena ok.
  2. K bielkovej pene pridaj vidličkou rozmiešané žĺtky.Na pomalom stupni zmes krátko premiešaj.Šľahač môžeš dať bokom, už ho nebudeš potrebovať.Do premiešanej penovej zmesy preosej múku aj s práškom do pečiva.Zmes cesta nemiešaj, ale skôr ho otáčaj varechou od spodu k vrchu, aby si penu moc nerozbil.
  3. Na spodok tortovej formy daj papier na pečenie a cesto tam varechou pretiahni.
  4. Cesto som piekol 50 minút pri teplote 160 C.Upečené cesto som prekrojil na tri časti.Ďalej si ho nakrájaj na ľubovolné pásy,ale tak aby ti pasovali na plech k pečeniu.
  5. Ďalej poukladaj cesto na plech vodorovne.Na spodný rad cesta nanes približne polovicu krému.
  6. Na krém potom poukladaj druhý rad nakrájaného cesta.No musíš ho teraz už ukladať zvysle.Cesto ďalej zakry zostávajúcim krémom. Koláč vlož do chladničky minimálne na 12 hodín.Najlepšie je spraviť si koláč večer a cez noc sa ti potom pekne schladí.
  7. A teraz ti (vám) ukážem, že ako som robil čokoládovú penu. Vajcia si aj s cukrom trochu premiešaš. Ďalej si dáš nádobu na tepelný zdroj a miešaš bez prestania až dotiaľ,pokiaľ sa ti zo zmesy vajec nezačne odparovať voda.V tomto čase by mala mať zmes približne 65-70 C.Neodporúča sa takéto dielo ,, hnať"nad 80 C z dôvodu takého, aby sme nebodaj nedostali sladkú praženicu.
  8. Vaječné dielo som stiahol z tepelného zdroja pri 74 C a následne som ho zopár minút šľahal v penu.Hotová pena bola redšej konzistencie.
  9. Na mascarpone ktoré si mal vybraté z chladničky aspoň hodinu pred použitím,pridaj vanílkovú esenciu a štvrtinu vaječnej peny.Dôkladne premiešaj a potom ďalej pridaj aj ostatnú časť peny.
  10. Čokoládu ktorú máš rozpustenú v parnom kúpeli potom na viackrát primiešaj k vaječnej pene.
  11. Koláč si potom môžeš podľa svojich predstáv aj trochu vyzdobiť. Želám každému peknú nedeľu.