Foto: vanesa859
Tento recept som našla na webe, avšak som si ho trochu pozmenila. Muffiny milujem. Dajú sa jesť počas celého dňa... Tento recept si môžete Zobraziť celý popisTento recept som našla na webe, avšak som si ho trochu pozmenila. Muffiny milujem. Dajú sa jesť počas celého dňa... Tento recept si môžete pozmeniť na zdravšiu verziu, v recepte nájdete varianty surovín, za ktoré možno zamieňať. Tento recept je zatiaľ najlepší aký som skúšala. Najlepšie chutia už vychladnuté.
porcií
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
1/2 čl |
|
1 ks |
|
štipka |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
2 ks (po 200g) |
|
2 ks (po 100g) |
|
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. Rozdelením surovín na tuhé a kvapalné zabránite nerovnomernému vymiešaniu cesta. Cesto nemixujte v mixéri - to je podstata prípravy dobrého muffinového cesta - musí byť vymiešané krátko a zľahka.
-
2
Suroviny si rozdelíme na tuhé a kvapalné. Tuhé: Do misy dáme: 150 g hladkej múky (pre zdravšiu verziu odporúčam hladkú celozrnnú alebo špaldovú), 100 g celozrnej špeciál stredne hrubej (avšak môžeme použiť polohrubú múku), 120 g trstinového cukru (môže byť aj obyčajný), 2 polievkové lyžice kakaa (najlepšie holadského), 1/2 vrecka prášku do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, štipka soli. Všetky tieto suroviny spolu premiešame.
-
3
Kvapalné: K tuhým surovinám primiešame: 100 ml oleja (avšak môžeme použiť 125 g masla, najlepšie je klasické 82%), 1 vajce, 2 kyslé smotany klasické 200 g balenie ( môžeme však použiť 2 biele jogurty). Pridáme sem nasekanú čokoládu. Všetko spolu premiešame.
-
4
Cesto nesmie byť ani riedke ani príliš husté (niekedy sa môže stať, že bude cesto husté, vtedy pridáme trochu mlieka od oka.
- 5
Silikónové košíčky jemne vymastíme olejom a poukladáme na plech.
- 6
Naplníme
- 7
Pečieme 180-190°C, 25-30 minút.
- 5
Diskusia k receptu