Čokoládové grilážky s burizónmi fotorecept
Foto: olinecka
Jedna z obľúbených nepečených dobrôt trocha inak. Bez orechov a Salka...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 ml studená |
|
150 g |
|
250 g (alebo Hera) |
|
200 g (mliečna, horká, na varenie) |
|
200 g |
|
2 bal. |
|
4 ks |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na grilážky.
-
2
Vodu nalejeme do hrnca, pridáme cukor, pokrájané maslo, čokoládu polámanú na menšie kúsky.
-
3
Misu dáme na mierny plameň a varechou miešame pokiaľ sa čokoláda, maslo nerozpustí. Keď zmes začne vrieť, na miernom ohni za stáleho miešania varíme 5 minút. Odstavíme zo sporáka, necháme mierne vychladnúť a varechou vmiešame sušené mlieko.
-
4
Mixérom 2-3 krát premixujeme, aby v zmesi neboli hrudky zo sušeného mlieka. Nakoniec vmiešame burizóny a necháme vychladnúť.
-
5
Tortovú oblátku potrieme pripravenou plnkou.
-
6
Položíme druhú oblátku a mierne pritlačíme. Postup opakujeme aj pri plnení ďalších dvoch oblátok. Zakryjeme potravinovou fóliou, zaťažíme a necháme stuhnúť.
-
7
Grilažky pokrájame a ozdobíme podľa seba.
-
8
Grilážky môžeme ozdobiť čokoládovou polevou, ale nemusíme. Dobrú chuť.
-
9
Ozdobené necháme dobre stuhnúť.
Diskusia k receptu