Čokoládové grilážky
Čokoládové grilážky s burizónmi (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jedna z obľúbených nepečených dobrôt trocha inak. Bez orechov a
Salka...
50 ks porcií |
30-40 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na grilážky.
- Vodu nalejeme do hrnca, pridáme cukor, pokrájané maslo, čokoládu polámanú na menšie kúsky.
- Misu dáme na mierny plameň a varechou miešame pokiaľ sa čokoláda, maslo nerozpustí. Keď zmes začne vrieť, na miernom ohni za stáleho miešania varíme 5 minút. Odstavíme zo sporáka, necháme mierne vychladnúť a varechou vmiešame sušené mlieko.
- Mixérom 2-3 krát premixujeme, aby v zmesi neboli hrudky zo sušeného mlieka. Nakoniec vmiešame burizóny a necháme vychladnúť.
- Tortovú oblátku potrieme pripravenou plnkou.
- Položíme druhú oblátku a mierne pritlačíme. Postup opakujeme aj pri plnení ďalších dvoch oblátok. Zakryjeme potravinovou fóliou, zaťažíme a necháme stuhnúť.
- Grilažky pokrájame a ozdobíme podľa seba.
- Grilážky môžeme ozdobiť čokoládovou polevou, ale nemusíme. Dobrú chuť.
- Ozdobené necháme dobre stuhnúť.