Čokoládové grilážky

Čokoládové grilážky s burizónmi (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jedna z obľúbených nepečených dobrôt trocha inak. Bez orechov a Salka...

50 ks
porcií
30-40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na grilážky.
  2. Vodu nalejeme do hrnca, pridáme cukor, pokrájané maslo, čokoládu polámanú na menšie kúsky.
  3. Misu dáme na mierny plameň a varechou miešame pokiaľ sa čokoláda, maslo nerozpustí. Keď zmes začne vrieť, na miernom ohni za stáleho miešania varíme 5 minút. Odstavíme zo sporáka, necháme mierne vychladnúť a varechou vmiešame sušené mlieko.
  4. Mixérom 2-3 krát premixujeme, aby v zmesi neboli hrudky zo sušeného mlieka. Nakoniec vmiešame burizóny a necháme vychladnúť.
  5. Tortovú oblátku potrieme pripravenou plnkou.
  6. Položíme druhú oblátku a mierne pritlačíme. Postup opakujeme aj pri plnení ďalších dvoch oblátok. Zakryjeme potravinovou fóliou, zaťažíme a necháme stuhnúť.
  7. Grilažky pokrájame a ozdobíme podľa seba.
  8. Grilážky môžeme ozdobiť čokoládovou polevou, ale nemusíme. Dobrú chuť.
  9. Ozdobené necháme dobre stuhnúť.