Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles

Čokoládové crinkles

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 23. decembra 2020
Čokoládové crinkles
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30
porcií
10 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
90 g
2 ks
60 g
180 g
1 PL holandské
50 ml
1 ČL
1 ČL
štipka
Na obaľovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Vajcia s cukrom vymiešame a za stáleho miešania pridáme roztopenú čokoládu s maslom a vaječný likér. Nakoniec pridáme všetky suché ingrediencie a vymiesime kompaktné cesto. Cesto dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny.

  2. 2

    Pripravíme si dve misky, pričom do jednej dáme práškový a do druhej krupicový cukor. Z cesta vytvoríme rovnako veľké guľôčky, ktoré obalíme najprv v kryštálovom cukre a potom v práškovom cukre.

  3. 3

    Ukladáme na plech s dostatočnými rozostupmi. Pečieme na 180 stupňov cca 10 minút.

Diskusia k receptu