Čokoládové crinkles
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 23. decembra 2020
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 23. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30
porcií
porcií
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
90 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
180 g |
|
1 PL holandské |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Na obaľovanie: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Vajcia s cukrom vymiešame a za stáleho miešania pridáme roztopenú čokoládu s maslom a vaječný likér. Nakoniec pridáme všetky suché ingrediencie a vymiesime kompaktné cesto. Cesto dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny.
- 2
Pripravíme si dve misky, pričom do jednej dáme práškový a do druhej krupicový cukor. Z cesta vytvoríme rovnako veľké guľôčky, ktoré obalíme najprv v kryštálovom cukre a potom v práškovom cukre.
- 3
Ukladáme na plech s dostatočnými rozostupmi. Pečieme na 180 stupňov cca 10 minút.
Tiež crinkles:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre