Čokoládové cake pops
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 5. apríla 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 5. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
24 ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Nakoniec primiešame kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto preložíme do štvorcovej formy 20x20 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
- 2
Po vychladnutí rozsekáme cesto v mixéri. Mrvenicu dáme do misy, pridáme mascarpone, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Zamiesime a zo zmesi formujeme malé guľky (asi 25 g), ktoré napichneme na papierové paličky a dáme do chladničky stuhnúť (asi na hodinu).
- 3
Ozdobenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády, guľky do nej namočíme, necháme odkvapkať a keď čokoláda trochu stuhne, ozdobíme dekoratívnymi cukríkmi.
Tiež Čokoládové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu