Čokoládová torta
Čokoládová torta s orechmi
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
35-40 minút na 160 °C |
Postup- Horkú čokoládu roztopíme spolu
s maslom a Nutellou v hrnci na miernom
ohni. Zmes prelejeme do misy a šľaháme
pri strednej rýchlosti. Pridáme vajíčka
a prešľaháme ešte 1–2 minúty. Na záver pomaly primiešame mleté orechy a prášok
do pečiva.
- Zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 24
cm a pečieme pri teplote 160 °C 35–40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- Poleva: V miske zohrejeme smotanu
do bodu varu a vypneme, pridáme nalámanú čokoládu, ktorú necháme rozpustiť, a nakoniec primiešame maslo a rum. Polevou polejeme celú tortu a necháme ju tuhnúť,
najlepšie aspoň 6 hodín. Po stuhnutí
ozdobíme podľa fantázie a chuti.
|