Čokoládová torta

Čokoládová torta s orechmi

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
35-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Horkú čokoládu roztopíme spolu s maslom a Nutellou v hrnci na miernom ohni. Zmes prelejeme do misy a šľaháme pri strednej rýchlosti. Pridáme vajíčka a prešľaháme ešte 1–2 minúty. Na záver pomaly primiešame mleté orechy a prášok do pečiva.
  2. Zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri teplote 160 °C 35–40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  3. Poleva: V miske zohrejeme smotanu do bodu varu a vypneme, pridáme nalámanú čokoládu, ktorú necháme rozpustiť, a nakoniec primiešame maslo a rum. Polevou polejeme celú tortu a necháme ju tuhnúť, najlepšie aspoň 6 hodín. Po stuhnutí ozdobíme podľa fantázie a chuti.