Foto: michal1977
Niečo sladké, lacné, jednoduché a fajnové...a na dva spôsoby.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V mlieku s cukrom necháme "naštartovať" droždie.
-
2
Pridáme múku a maslo nakrájané na menšie kúsky. Vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť (asi 1 hodinu).
-
3
Pokiaľ nám kysne cesto, tak si pripravíme čokoládovú plnku. V mojom prípade 100 g čokolády na varenie a 100 gramov polámaných mikulášov. (ostali dcére po sviatkoch).
-
4
Do polámanej čokolády pridáme pár lyžíc mlieka a slivkový lekvár. Rozpustíme nad parou, alebo ako v mojom prípade v mikrovlnnej rúre (už roky to robím v mikrovlnke a je to rýchle :) )
-
5
Vykysnuté cesto som rozdelil na 4 časti. ( stačili mi len tri ale poslednú som využil tiež...)
-
6
Použil som len tri časti cesta. Každé vyvaľkáme a natrieme plnkou. Zatočíme a vložíme do formy na terinu, ktorú sme si vymastili maslom.
-
7
Ja som dal len tri malé záviny. Dva na spodok a jeden navrch do stredu.
-
8
Z poslednej štvrtej časti som si spravil malé štrúdličky.
-
9
Natrel som ich plnkou a zavinul ako mini štrúdličky.
-
10
Štrúdličky som vložil do formy na muffiny.
-
11
Veľký čokosen na ľavej strane pečieme pri 180 stupňoch 35 minút a malé štrúdličky len 15 minút. Po upečení potrieme rozpusteným maslom. A je hotovo.
-
12
Odporúčam veľký čokosen nechať vychladnúť a potom až vybrať z formy. Cesto má tendenciu prasknúť a mohol by sa vám rozlomiť.
-
13
Malé pre moju "okaňu" a veľké pre rodičov...
Diskusia k receptu