Čokoládová pena s pomarančom
šéfcukrár a majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 21. mája 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
170 g kvalitná |
|
16 g |
|
70 g |
|
1 ks veľkosť M (50 g) |
|
60 g |
|
240 g (35 %) |
|
2 ks (najlepšie v biokvalite) |
|
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
- 2
Na teflónovej panvici roztopíme vodu s cukrom – odporúčam teplotu 121 stupňov, použil som digitálny teplomer. Zmes nemiešame, len panvicou točíme, ako keď robíme palacinky.
- 3
Medzitým dáme šľahať v kuchynskom robote vajíčko, žĺtky a postupne pridávame cukrový rozvar. Šľaháme kým vznikne hustá pena. Do peny potom zamiešame mierne vychladnutú čokoládu a tiež šľahačku, ktorú ale nevyšľaháme úplne dotuha. Penu necháme na chvíľu v chladničke a potom cukrárenským vreckom naplníme do pohárov.
- 4
Pomaranče ošúpeme a zúbkovým nožom povykrajujeme mesiačiky tak, aby sme odstránili vnútorné biele blanky. Penu ozdobíme mesiačikmi pomaranča a nastrúhanou kôrou.
- 5
TIP: Odporúčam použiť pasterizované žĺtky a vajce, tak je dezert absolútne bezpečný. Ak nemáte, tak obyčajné, ale v tom prípade treba dezert hneď skonzumovať.
Tiež Čokoládová pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu