Čokoládová pena
Čokoládová pena

Čokoládová pena s pomarančom

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 21. mája 2021
Čokoládová pena s pomarančom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

170 g kvalitná
16 g
70 g
1 ks veľkosť M (50 g)
60 g
240 g (35 %)
2 ks (najlepšie v biokvalite)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.

  2. 2

    Na teflónovej panvici roztopíme vodu s cukrom – odporúčam teplotu 121 stupňov, použil som digitálny teplomer. Zmes nemiešame, len panvicou točíme, ako keď robíme palacinky.

  3. 3

    Medzitým dáme šľahať v kuchynskom robote vajíčko, žĺtky a postupne pridávame cukrový rozvar. Šľaháme kým vznikne hustá pena. Do peny potom zamiešame mierne vychladnutú čokoládu a tiež šľahačku, ktorú ale nevyšľaháme úplne dotuha. Penu necháme na chvíľu v chladničke a potom cukrárenským vreckom naplníme do pohárov.

  4. 4

    Pomaranče ošúpeme a zúbkovým nožom povykrajujeme mesiačiky tak, aby sme odstránili vnútorné biele blanky. Penu ozdobíme mesiačikmi pomaranča a nastrúhanou kôrou.

  5. 5

    TIP: Odporúčam použiť pasterizované žĺtky a vajce, tak je dezert absolútne bezpečný. Ak nemáte, tak obyčajné, ale v tom prípade treba dezert hneď skonzumovať.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu