Čokoládová pena

Čokoládová pena s pomarančom

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
  2. Na teflónovej panvici roztopíme vodu s cukrom – odporúčam teplotu 121 stupňov, použil som digitálny teplomer. Zmes nemiešame, len panvicou točíme, ako keď robíme palacinky.
  3. Medzitým dáme šľahať v kuchynskom robote vajíčko, žĺtky a postupne pridávame cukrový rozvar. Šľaháme kým vznikne hustá pena. Do peny potom zamiešame mierne vychladnutú čokoládu a tiež šľahačku, ktorú ale nevyšľaháme úplne dotuha. Penu necháme na chvíľu v chladničke a potom cukrárenským vreckom naplníme do pohárov.
  4. Pomaranče ošúpeme a zúbkovým nožom povykrajujeme mesiačiky tak, aby sme odstránili vnútorné biele blanky. Penu ozdobíme mesiačikmi pomaranča a nastrúhanou kôrou.
  5. TIP: Odporúčam použiť pasterizované žĺtky a vajce, tak je dezert absolútne bezpečný. Ak nemáte, tak obyčajné, ale v tom prípade treba dezert hneď skonzumovať.