Čokoládová bábovka

Čokoládová bábovka s vlašskými orechmi

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Tejto bábovkovej bombe podľahnú všetci :)

Postup

  1. Maslo rozpustíme v hrnci. Pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, roztopenú čokoládu, múku s kypriacim práškom, kakao, orechy a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme pridali kryštálový cukor. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.
  2. Pečieme pri teplote 170 °C 50 - 55 minút. Necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.
  3. Nakoniec bábovku polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že nad parou rozpustíme všetky suroviny.
  4. Bezlepkovú verziu bábovky pripravíme zámenou múky a kypriaceho prášku do pečiva za 150 g Cake mix.