Čoko torta s parížskym krémom

Autor receptu: miska999

Mascarpone, biela čokoláda a šľahačka dokážu divy :)

20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus môžete kúpiť aj hotový (čokoládový). Alebo ho pripravíte za cca. 20 min. Na korpus vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny a pridáme roztopenú a vychladenú čokoládu. Vyšľahané bielka pomaly zamiešavame do žĺtkovej peny a postupne primiešavame aj múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160st, cca 20 minút. Overte pichnutím špajdle. Na parížsky krém si deň dopredu uvaríme šľahačku s bielou čokoládou a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Na druhý deň ju vyšľaháme so stužovačmi a primiešame do osladeného mascarpone. (oslaďte podľa chuti). Vychladnutý korpus si 2 alebo 3x prekrojíme, potrieme džemom, alebo aj nie, a dáme 1/3 krému, prikrijeme, nadžemujeme, potrieme krémom a prikrijeme. Vrch torty potrieme zvyšným krémom a posypeme hoblinkami čokolády. Dobrú chuť!