Foto: alexdidi
Tento dobrý, rýchly a ľahký dezertík som robila už mnokrát a na mnoho spôsobov. Keďže ten dnešný nás milo prekvapil svojou ľahkosťou a lahodnosťou, Zobraziť celý popisTento dobrý, rýchly a ľahký dezertík som robila už mnokrát a na mnoho spôsobov. Keďže ten dnešný nás milo prekvapil svojou ľahkosťou a lahodnosťou, predkladám ho aj vám pre inšpiráciu.....
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy nad vodnou parou vložíme maslo, čokoládu, vodu a rum. Zohrejeme aby sa čokoláda rozpustila a vyšľaháme. Necháme chvíľu chladnúť.
-
2
Kým nám chladne čokoládová hmota, vyšľaháme si žĺtky s vanilkovým cukrom a primiešame ich ešte do teplej čokoládovej masy. Pozor, nesmie byť veľmi horúca, aby sme neuvarili praženicu.
-
3
Zvlášť vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli.
-
4
Obe hmoty zľahka spojíme.
-
5
V pohároch striedame vrstvy čokoládového krému a kolieska banánov.
-
6
Poslednú vrstvu tvorí krém.
-
7
Na záver už len prizdobíme šľahačkou a lístkom mäty.....chladíme 1-2hohiny.....a už len mlsáme.....
Diskusia k receptu