Čoko pena s banánom (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Tento dobrý, rýchly a ľahký dezertík som robila už mnokrát a na mnoho spôsobov. Keďže ten dnešný nás milo prekvapil svojou ľahkosťou a lahodnosťou, predkladám ho aj vám pre inšpiráciu.....
6-8 porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy nad vodnou parou vložíme maslo, čokoládu, vodu a rum. Zohrejeme aby sa čokoláda rozpustila a vyšľaháme. Necháme chvíľu chladnúť.
- Kým nám chladne čokoládová hmota, vyšľaháme si žĺtky s vanilkovým cukrom a primiešame ich ešte do teplej čokoládovej masy. Pozor, nesmie byť veľmi horúca, aby sme neuvarili praženicu.
- Zvlášť vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli.
- Obe hmoty zľahka spojíme.
- V pohároch striedame vrstvy čokoládového krému a kolieska banánov.
- Poslednú vrstvu tvorí krém.
- Na záver už len prizdobíme šľahačkou a lístkom mäty.....chladíme 1-2hohiny.....a už len mlsáme.....