Čoko pena s banánom (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Tento dobrý, rýchly a ľahký dezertík som robila už mnokrát a na mnoho spôsobov. Keďže ten dnešný nás milo prekvapil svojou ľahkosťou a lahodnosťou, predkladám ho aj vám pre inšpiráciu.....

6-8
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy nad vodnou parou vložíme maslo, čokoládu, vodu a rum. Zohrejeme aby sa čokoláda rozpustila a vyšľaháme. Necháme chvíľu chladnúť.
  2. Kým nám chladne čokoládová hmota, vyšľaháme si žĺtky s vanilkovým cukrom a primiešame ich ešte do teplej čokoládovej masy. Pozor, nesmie byť veľmi horúca, aby sme neuvarili praženicu.
  3. Zvlášť vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli.
  4. Obe hmoty zľahka spojíme.
  5. V pohároch striedame vrstvy čokoládového krému a kolieska banánov.
  6. Poslednú vrstvu tvorí krém.
  7. Na záver už len prizdobíme šľahačkou a lístkom mäty.....chladíme 1-2hohiny.....a už len mlsáme.....