Foto: decatherine
Zistila som, že príprava domáceho chleba je neuveriteľne fascinujúca :)
na 230 a 190 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások. Nachvíľu namočíme droždie do vody, potom pridáme trochu múky a cukor. Zmiešame, kvások poprášime múkou, misu prikryjeme a necháme pracovať asi 25 minút.
-
2
Nachystáme si múku do misy, vyhĺbime jamku a zapracujeme kvások. Pridáme cmar a všetky zvyšné ingrediencie. Nezabudnite na soľ :) mne sa často stáva, že si spomeniem až keď je príliš neskoro... Vymiesime na vláčne cesto, posypeme múkou a necháme kysnúť okolo 70 minút, pokiaľ nám nezdvojnásobí svoj objem.
- 3
Cesto potom ešte raz jemne vymiesime, vytvarujeme bochník, spravíme zárezy (najlepší je na to skalpel) a necháme ešte chvíľu kysnúť. Poriadne potrieme čistou, prípadne slanou vodou.
- 4
Prvých 15 minút máme chlebík na 230°C, potom znížime teplotu na 190°C. Pečieme približne 75 minút do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu