Foto: babav
Jednoduchy, osviezujuci kolacik, vhodny ako zakusok po sytych jedlach.
porcií
príprava
na 170/150 °C
Postup
-
1
Muku ,sol a studene maslo ,nakrajane na male kusky, rozdrobime rukami na konzistenciu posypky.Pridame cukor,vajcia a vypracujeme vlacne cesto,ktore vytvarujeme do bochnika a zabalene v igelite odlozime na 1 hodinu do chladnicky.
- 2
Vychladene cesto na mukou posypanej doske rozgulame tak ,aby pokrylo tartovu formu s volnym dnom ,priemeru 23 cm.(Ja som cesto rozdelila do dvoch foriem ,pretoze boli mensie a plytsie).Takto pripravenu formu odlozime naspat do chladnicky na 20 minut.
- 3
Pocas chladenia si pripravime plnku.Vyslahame spolu vajcia ,zltky a cukor,za staleho slahania pridavame smotanu , stavu z citronov a nakoniec primiesame na jemno nastruhanu koru z citrona.
- 4
Vychladene cesto vo forme zakryjeme papierom na pecenie a zatazime ( pouzila som suchu ryzu),aby sa cesto pri peceni nevydulo.Pecieme 10 minut v predhriatej rure na 190 stupnov C,potom odstranime zataz a pecieme este 2-3 minuty odokryte tak,aby cesto bolo prepecene ,ale stale este biele.Vyberieme ho z rury a znizime teplotu na 150 stupnov C.
- 5
Formu polozime na plech a opatrne naplnime pripravenou plnkou.Vlozime do rury a pecieme 35-40 minut ,az pokial nie je plnka celkom usadena.
- 6
Krajame a servujeme so slahackou ,az ked je zakusok dobre vychladeny .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cesto pri predpeceni nescvrklo.Nepamatam sa ,kolko citronov
som potrebovala ,zalezi od stavnatosti,ale urcite najmenej 4 -5.
Drzim palce ,nech sa ti tartik vydari !