Citrónový koláčik / Classic lemon tart
Autor receptu: renata83
Postup- Zmiešajte múku, maslo, práškový cukor a štipku soli az kým sa vám nevytvorí "posýpka". Pridajte citónovú kôru z chemicky neupravených citrónov - alebo si kupované citóny poriadne umyte pod tečúcou vodou. Zmiešajte žĺtky z dvoch citrónov a pol polievkovej lyžice studenej vody a pridajte do múky. Hotové cesto zabaľte do fólie a dajte do chladničky na hodinu.
Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a preneste na formu, zakryte aj okraje, stred poprepichujte vidličkou, dajte schladiť na 20 minút. Dajte na cesto papier na pečenie a naň "fazuľky na pečenie" - baking beans http://www.amazon.co.uk/Kitchen-Craft-Ceramic-Baking-Beans/dp/B0001IWZ2W aby sa vam cesto počas pečenia nedvihlo. Potom upečte v predhriatej rúre pri 170 °C 15 - 20 minúť
Alebo si kúpte už hotové cesto zo supermarketu :-)
- Vyberte cesto z trúby a nechajte ho vychladnúť. Znížte teplotu na 160°C. Zatiaľ si pripravte plnku.
Zmiešajte vajíčka a cukor jemne - tak aby ste nevytvorili veľa bubliniek. Pridajte šťavu a kôru z citónov a nechajte odpočat 10 minút.
- Pridajte smotanu do krému a nalejte na cesto. Pečte 25 - 30 minút. Nechajte vychladnúť.
- Posýpte práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
|